DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. septembrī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
5
5

CSP uzsāk Eiropas iedzīvotāju veselības aptauju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 2. septembrī, Centrālā statistikas pārvalde (CSP) uzsāk Eiropas iedzīvotāju veselības aptauju. Tās mērķis ir iegūt informāciju par Latvijas iedzīvotāju veselību, dzīvesveidu, veselības aprūpes pakalpojumu izmantošanu un pieejamību saistībā ar iedzīvotāju sociāli ekonomiskajiem rādītājiem.

Šāda aptauja vienlaicīgi notiks visās Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Iegūtie dati tiks izmantoti sociālekonomiskās politikas plānošanai katrā dalībvalstī un ES.

Aptaujas izlasē iekļauti 11 tūkst. respondentu visā Latvijā, kuru izvēli nosaka vienota, ES statistikas biroja Eurostat izstrādāta izlases veida apsekojuma metodoloģija. Izlasē iekļautajām personām ir nosūtīta CSP vēstule ar informāciju par šo aptauju.

No 2. septembra līdz 15. septembrim respondenti varēs aizpildīt aptaujas anketu tiešsaistē CSP vietnē e.csb.gov.lv. Elektroniskās aptaujas laikā darbosies bezmaksas konsultatīvais tālrunis 80008811.

Ja anketa netiks aizpildīta elektroniski, no 19. septembra līdz nākamā gada 28. februārim CSP intervētājs izvaicās respondentu telefonintervijā vai klātienē.

CSP aicina respondentus būt atsaucīgiem, izmantot iespēju aptaujas anketu aizpildīt internetā vai aktīvi sadarboties ar intervētājiem, jo kvalitatīvu datu iegūšanai ir svarīga katra atbilde. CSP garantē personas datu konfidencialitāti, un iegūtā informācija tiks izmantota tikai apkopotā veidā.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI