DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Brīvpusdienas Valmierā nodrošinās 1. - 6. klašu skolēniem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Makare, LETA

Nesenais Izglītības un zinātnes ministrijas priekšlikums uzticēt 1.-4.klašu skolēnu brīvpusdienu finansēšanu pašvaldībām radījis vecāku jautājumus par bērnu bezmaksas ēdināšanu jaunajā mācību gadā. Valmieras pilsētas pašvaldība informē, ka, neskatoties uz iespējamo finansējuma pārdales maiņu nākotnē, pašvaldības dibināto izglītības iestāžu 1.-6.klašu skolēniem tiek garantēta brīvpusdienu saņemšana viņu apmeklētajā mācību iestādē.

Ministru kabineta noteikumi “Kārtība, kādā aprēķina, piešķir un izlieto valsts budžetā paredzētos līdzekļus pašvaldībām pamatizglītības iestādes skolēnu ēdināšanai” paredz valsts budžeta finansētas brīvpusdienas 1.-4.klašu skolēniem. Lai sniegtu atbalstu ģimenēm ar bērniem un nodrošinātu iespēju saņemt vismaz vienu pilnvērtīgu un veselīgu maltīti dienā, Valmieras pilsētas pašvaldība brīvpusdienas finansē arī Valmieras pilsētas pašvaldības dibināto vispārizglītojošo skolu iestāžu 5. un 6.klašu skolēniem.

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks: “Būtiski, ka ar brīvpusdienām 1.-6.klašu skolēniem aptveram visu sākumskolas līmeni, nevis kādu noteiktu bērnu grupu. Kopīgas pusdienas ir klasesbiedru un skolotāja socializēšanās un galda kultūras apgūšana. Sabalansēta maltīte nodrošina bērnu veselību un attīstību. Valmierā pusdienas nodrošina ļoti labi ēdināšanas uzņēmumi, kopā ar iestādes mediķi sastādot pilnvērtīgu ēdienkarti.”

Ierosinājumu Izglītības un zinātnes ministrijai neraksturīgo funkciju – dotāciju brīvpusdienu nodrošināšanai – nodot pašvaldībām, ministrija pauda, turpinot darbu pie nākamā gada budžeta un vidēja termiņa budžeta prioritāšu izvirzīšanas. Brīvpusdienu nodrošināšanai paredzēto finansējumu gandrīz 20 miljonu apjomā 2020.gadā un turpmāk ministrija varētu novirzīt tai prioritāro pasākumu īstenošanai, tajā skaitā pedagogu algām. Taču, kā 28.augustā informēja Izglītības un zinātnes ministrija, par šo jautājumu turpinās konsultācijas ar pašvaldībām un sociālajiem partneriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI