DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kuldīgas novada pašvaldība
Ineta Zvirbule, Nekustamo īpašumu nodaļas nekustamo īpašumu speciāliste
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kuldīgā jauni novada pašvaldības noteikumi līdzfinansējuma samaksas kārtībai prof. izglītības apguvei

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Pixabay

2019. gada 1. septembrī spēkā stājas Kuldīgas novada pašvaldības saistošie noteikumi par līdzfinansējuma samaksas kārtību profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvei Kuldīgas novada pašvaldības izglītības iestādēs. Noteikumi nosaka kārtību, kādā tiek maksāts līdzfinansējums par profesionālās ievirzes izglītības programmu apguvi. Līdz šim kārtību noteica ar atsevišķiem Domes lēmumiem.

Atbilstoši  noteikumiem no līdzfinansējuma maksas pilnībā atbrīvoti skolēni, kuru dzīvessvieta deklarēta Kuldīgas novadā un kuru ģimenei piešķirts Latvijas Goda ģimenes statuss un izsniegta 3+ Ģimenes karte. Tāpat līdzfinansējums nav jāmaksā, ja skolēns ir no trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes, vai arī skolēnam noteikta invaliditāte.

Kuldīgas novada Sporta skolā līdzfinansējums nav jāmaksā, ja audzēknis iekļauts Latvijas sporta veidu federāciju apstiprinātajā izlašu dalībnieku vai kandidātu sarakstā vai arī mācās Murjāņu sporta ģimnāzijā.

Pusi no līdzfinansējuma vecāki maksā gadījumā, ja skolēna dzīvesvieta deklarēta Kuldīgas novadā  un divi vienas ģimenes bērni mācās vienā Kuldīgas novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādē.

Arī citos gadījumos par īpašiem sasniegumiem un aktivitāti, pamatojoties uz izglītības iestādes izstrādātiem kritērijiem un izglītības iestādes pedagoģiskās padomes lēmumu un direktora rīkojumu, skolēna vecākus var atbrīvot no līdzmaksājuma 50% vai 100% apmērā.

Līdzmaksājums nav jāmaksā gadījumos, ja skolēns attaisnoti nav apmeklējis nodarbības ilgāk nekā mēnesi. Šajā gadījumā vecākiem izglītības iestādei jāiesniedz ģimenes ārsta izziņa.

Izglītības iestādes no vecāku līdzfinansējuma maksājumiem iegūtos līdzekļus izlieto mācību procesa nodrošināšanai, izglītības iestādes pedagogu un darbinieku atalgojumam, iestādes attīstībai un uzturēšanas izdevumu segšanai. Līdzfinansējumu vecāki maksā bezskaidras naudas norēķinu veidā pēc pašvaldības izsniegta rēķina vai kvīts.

Kuldīgas novadā profesionālās ievirzes izglītības programmas piedāvā trīs izglītības iestādes: Ernesta Vīgnera Kuldīgas Mūzikas skola, Kuldīgas Mākslas un humanitāro zinību vidusskolas Mākslas skola un Kuldīgas novada Sporta skola.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI