DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

CSP simtgadi atzīmē ar konferenci "Ar skatu nākotnē - statistika modernai sabiedrībai"

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šī gada 1. septembrī Centrālā statistikas pārvalde (CSP) atzīmē simtgadi, kam par godu šodien (30. augustā) VEF kultūras  pilī notiek  konference datu lietotājiem un datu devējiem "Ar skatu nākotnē - statistika modernai sabiedrībai". Divās sesijās – "Centrā cilvēks" un "Nepieradinātā statistika" – datu entuziasti stāstīs savus datu stāstus.

Latvijā pirms 100 gadiem tika izveidota politiski neatkarīga statistikas iestāde, kas kalpoja kā saikne starp datu sniedzējiem un lietotājiem, radot uzticamu statistiku, un kuras galvenais mērķis nav mainījies līdz šai dienai. “Attīstoties sabiedrībai un ekonomikai kļūstot globālai, ar klasiskajām datu tiešajām ieguves metodēm bez pārmērīga administratīvā sloga datus iegūt nav iespējams, tādēļ datu ieguves metodes mainās. Par statistiķu ikdienu ir kļuvuši tādi termini kā administratīvie dati, alternatīvie datu avoti, “web skrāpēšana”, alternatīvo datu apvienošana ar apsekojumos iegūtajiem datiem, eksperimentālā statistika. Ar skatu uz nākotni mēs runājam par mobilo operatoru, satelītdatu izmantošanu oficiālās statistikas ražošanā. Statistikas pārvalde ir kļuvusi par dinamisku, inovatīvu iestādi ar profesionāļiem, kuri vēlas un spēj strādāt ar šiem jaunajiem izaicinājumiem,” norāda CSP priekšniece Aija Žīgure.

Konferencē piedalās Latvijas Televīzijas žurnāliste Rudīte Spakovska, Latvijas Kardioloģijas centra vadītājs prof. Andrejs Ērglis,  Biznesa Augstskolas “Turība” Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne Zane Driņķe, Latvijas Universitātes profesore Signe Bāliņa, "Emergn Latvija" mašīnmācīšanās laboratorijas vadītājs Aldis Ērglis un Groningenas Universitātes Medicīnas centra programmētājs Kārlis Zālīte.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI