DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK prezidents dosies uz EUROCHAMBRES sanāksmi Kijevā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis no 4. līdz 6.septembrim Eiropas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (EUROCHAMBRES) delegācijas sastāvā piedalīsies sanāksmē Ukrainas galvaspilsētā Kijevā, lai diskutētu par uzņēmējdarbības aktualitātēm Eiropā.

Pasākumā piedalīsies kā EUROCHAMBRES asociētie, tā arī korespondējošie biedri, savukārt Latviju pārstāvēs A.Rostovskis un LTRK Politikas daļas vadītāja vietnieks Jānis Lielpēteris.

Sanāksmi atklās Ukrainas Tirdzniecības un rūpniecības kameras priekšsēdētājs  Genādijs Čižikovs (Gennadiy Chyzhykov). Ar uzrunām uzstāsies EUROCHAMBRES prezidents Kristofs Leitls (Christoph Leitl) un EUROCHAMBRES viceprezidents un vienlaikus arī Turcijas kameru un preču apmaiņas savienības (TOBB) prezidents Rifats Hisarcikliočlu (M.Rifat Hisarcıklıoğlu). Ar prezentāciju par īstenotajiem projektiem un paveikto uzstāsies arī EUROCHAMBRES izpilddirektors Arnaldo Abruzini (Arnaldo Abruzzini).

“Svarīgi uzturēt ciešu saikni ne tikai ar Eiropas Savienības dalībvalstu tirdzniecības un rūpniecības kamerām, bet arī ar citiem EUROCHAMBRES sadarbības partneriem ārpus Savienības,” saka A.Rostovskis, “viena no Latvijas turpmākajām ekonomikas izaugsmes atslēgām ir eksporta kapacitātes kāpināšana un trešo valstu tirgu apgūšana, tādēļ EUROCHAMBRES un tās sadarbības partneru tikšanās Kijevā ir būtiska mūsu biedriem sadarbības stiprināšanai. Tāpat, ne mazāk svarīgi ir sekmēt savstarpēju pieredzes apmaiņu, lai veicinātu biznesa izaugsmi dažādos reģionos.”

EUROCHAMBRES apvieno 46 Eiropas valstu Tirdzniecības un rūpniecības kameras, tostarp LTRK, un atbalsta savus biedrus jeb Eiropas uzņēmējus, kā arī to centienos radīt labvēlīgu uzņēmējdarbības vidi Eiropas ekonomiskajā zonā. Organizācija apvieno vairāk nekā 20 miljonus uzņēmēju. TOBB ir saistīta ar EUROCHAMBRES, Islāma Tirdzniecības un rūpniecības kameru (ICCI), Vidusjūras reģiona Tirdzniecības un rūpniecības kameru asociāciju (ASCAME), Balkānu kameru asociāciju (ABC) un Melnās jūras zonas tirdzniecības un rūpniecības kameru asociāciju (BCCI).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI