DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ministru prezidents K. Kariņš dosies uz Aviācijas bāzi Lielvārdē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

30. augustā Ministru prezidents Krišjānis Kariņš apmeklēs Nacionālo bruņoto spēku Aviācijas bāzi Lielvārdē, lai iepazītos ar tur izvietotajām Latvijas un sabiedroto bruņoto spēku vienībām, apskatītu bāzes infrastruktūru un tiktos ar Latvijas un ASV kontingenta karavīriem.

Ministru prezidents tiksies ar Gaisa spēku, Nodrošinājuma pavēlniecības 3. reģionālā nodrošinājuma centra un ASV operācijas “Atlantic Resolve” Latvijā vadību, apskatīs Aviācijas bāzes infrastruktūru, pārrunās attīstības prioritātes, kā arī iepazīsies ar vienību rīcībā esošo tehniku un ekipējumu.

Gaisa spēki nodrošina valsts gaisa telpas kontroli un aizsardzību, piedalās avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos un ārkārtējo situāciju izraisīto seku likvidēšanā, piedalās cilvēku un dažādu objektu meklēšanas, vai glābšanas darbos, veic gaisa transporta uzdevumus, organizē militārās aviācijas lidojumu drošības pasākumu izstrādi un to izpildi, saskaņo un kontrolē militārās aviācijas lidojumus Latvijas Republikas gaisa telpā un veic citus vienībai noteiktos uzdevumus. Šogad Gaisa spēki atzīmē dibināšanas 100. gadadienu.

ASV operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros Aviācijas bāzē Lielvārdē dienesta pienākumus pilda aptuveni 150 karavīru no ASV 1. kaujas aviācijas brigādes 3. bataljona ar 13 helikopteru UH-60 un HH-60 “Black Hawk” atbalstu, lai stiprinātu reģionālo drošību un demonstrētu ASV klātbūtni reģionā. Savukārt kopš šīs vasaras Ādažu bāzē dienesta pienākumus pilda aptuveni 70 karavīru no ASV 1. kājnieku divīzijas 1. bruņotās brigādes kaujas vienības 34. bruņotā pulka 2. bataljona un 12 tanki “M1A2 SEPv2 Abrams”.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014. gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Bulgārijā, Rumānijā un Ungārijā. Operācijā “Atlantic Resolve” dienesta pienākumus pilda aptuveni 6000 karavīru.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI