DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jūrmalas liedagā skatāma brīvdabas tēlniecības izstāde

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Dzintaru pludmalē vasaras nogalē skatāma retrospektīva tēlniecības projekta "Mākslas liedags. Atspulgi" izstāde, kas turpina skulpturālo objektu izstāžu tradīciju pludmalē un ir atskats uz paveikto iepriekšējos trīs gados.

Projekta "Mākslas liedags. Atspulgi" izstādē, kas Dzintaru pludmalē Turaidas ielas galā būs skatāma līdz 29. septembrim, apskatāmi tēlniecības mākslas darbi. Bronzā, misiņā, tēraudā un kokā veidotās skulptūras tiks izstādītas pludmalē, ļaujot mākslai dabīgā veidā saplūst ar vidi, padarot skulptūras pieejamas ikvienam pludmales apmeklētājam. Mākslinieciskajās kompozīcijās izmantotas arī liedaga smiltis, gliemežvāki, dzintars un citi jūrmalas vidē sastopami materiāli. Vakara krēslas stundās tēlniecības objekti ir izgaismoti, kas piešķir ekspozīcijai īpašu noskaņu.

Mākslinieki Roberts Diners, Andris Loss un Kristaps Strauts savos darbos ietver asociācijas par simbolisko cilvēka saikni ar dabas parādībām, senām tautas tradīcijām, ar dzīvnieku un augu simboliem un to mūsdienīgu interpretāciju.

Piektdien, 30. augustā, plkst. 17.00 Dzintaru pludmalē Turaidas ielas galā notiks iepazīstināšana ar brīvdabas izstādi, kā arī būs iespēja vērot mākslinieces Irinas Trumpeles ebru glezniecības uz ūdens virsmas paraugdemonstrējumu.

Projektu īsteno biedrība “Erelde” sadarbībā ar Jūrmalas pilsētas domi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI