DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības

LP izdod speciālo aploksni Latvijas Nacionālā arhīva 100. gadadienā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot Latvijas Nacionālā arhīva dibināšanas simtgadi, Latvijas Pasts izdevis aploksni, kuras speciālā zīmogošana paredzēta 2019.gada 30.augustā Rīgas 50.pasta nodaļā Stacijas laukumā 2, t/c Origo, no plkst.8 līdz 19.

Aploksne Latvijas Nacionālajam arhīvam – 100 izdota 1000 eksemplāru tirāžā, un gan aploksnes, gan speciālā zīmoga dizaina autore ir māksliniece un grāmatu ilustratore Daiga Brinkmane.

Uz aploksnes attēlots arhitekta Vilhelma Romana Reslera 1908.gadā projektētās ēkas fasādes projekts Rīgā – šajā ēkā, kuras tagadējā adrese ir Slokas iela 16, no 1931.gadā atradās Valsts arhīvs, tagad – Valsts vēstures arhīvs. Savukārt attēla fonā redzams teksts no viena no senākajiem arhīva dokumentiem, kas datējams ar 1220.gadu.

Lēmumu par Vēsturiskā arhīva dibināšanu Latvijas Republikas Ministru kabinets pieņēma 1919.gada 29.augustā, nododot to Izglītības ministrijas pārziņā. 1919.gada 23.septembrī Latvijas valdība pieņēma Noteikumus par Valsts vēsturisko arhīvu, kas ir pirmais normatīvais akts, kas reglamentē arhīvu darbību Latvijas Republikā.

2010.gada decembrī tiek izdots Ministru kabineta rīkojums, atbilstoši kuram visas valsts arhīvu iestādes jāapvieno Latvijas Nacionālajā arhīvā, kas darbu uzsāka 2011.gada 1.janvārī.

Aploksni Latvijas Nacionālajam arhīvam – 100 iespējams aplūkot te

Nākamais filatēlijas izdevums plānots 8.septembrī.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā ap 3800 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām Kantar TNS, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes kontroles mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju Kantar TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI