DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Komiksu darbnīca ģimenēm “Notikumi un visi, kas līdzdarbojas”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

7. septembrī plkst. 11.00 pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni kopā ar vecākiem ir aicināti uz komiksu darbnīcu “NOTIKUMI UN VISI, KAS LĪDZDARBOJAS” Raiņa un Aspazijas vasarnīcā Jāņa Pliekšāna ielā 5/7, Jūrmalā.

Kopā ar bērniem lasīsim Aspazijas dzejoļus un pārrunāsim, kā katrs saprot tajos notiekošo. Zīmēsim komiksu, izmantojot dažādas tehnikas (zīmuļus, guašas, krītiņus), lai uzsvērtu kustību un miera stāvokļus dzejā. Centīsimies saprast, kā aprakstītie notikumi ietekmē tēlu un kā tēls jūtas.

Kā izskatās pasaciņa ar zelta pātadziņu un kā parādīt, kur tai ir mājas?

Arī pati savos darbos Ella Mežule bieži spēlējas ar zīmju dažādo un daudzpusīgo uztveri, radot gan gleznas, gan ilustrācijas.  Māksliniece ir glezniecību un dažādu cita veida mākslu studējusi jau vairāk nekā 9 gadus, savas zināšanas papildinot gan Īrijā (National College of Art and Design), gan Itālijā (Accademia di Belle Arte di Napoli). Viņas darbi ir tikuši izstādīti Lietuvā, Igaunijā, Īrijā, Beļģijā, Latvijā, Itālijā un daudz kur citur. 2016. gadā Ella saņēma Brederlo von Sengbusch mākslas prēmiju, bet 2017. gadā – Valdemāra Tones stipendiju.

Komiksu darbnīca “NOTIKUMI UN VISI, KAS LĪDDARBOJAS” ir viena no deviņām nodarbībām ģimenēm, kas no marta līdz decembrim notiek Raiņa un Aspazijas vasarnīcā. Piecas mākslinieces – Ilze Aulmane, Ieva Baumgarte, Līva Kaprāle, Ella Mežule un Eva Vēvere –, izmantojot dažādas tēlotājmākslas tehnikas (grafiku, glezniecību, tekstila dizainu u.c.) un rosinot bērnus un vecākus iepazīt Aspazijas un Raiņa tekstus, piedāvā ģimenēm radoši darboties kopā, veidojot savus mākslas darbus.

Darbnīcas ilgums ir divas stundas. Vecāki aicināti piedalīties.

Darbnīcu ciklu atbalsta Kultūras ministrija.

Lūdzam pieteikties iepriekš, rakstot uz e-pastu santa.apala@memorialiemuzeji.lv vai zvanot pa tālruņiem 67764295 vai 29239472.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI