DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas komandai WorldSkills 2019 konkursā 3 medaļas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas komandas konkursanti ieguvuši 3 medaļas par izcilību pasaulē lielākajā un prestižākajā jauno profesionāļu meistarības konkursā WorldSkills 2019, kurš noslēdzās 27. augustā Kazaņā, Krievijā.

Medaļu par izcilību skatlogu noformēšanā izcīnīja Liepājas Mākslas un dizaina vidusskolas absolvente Luīze Mihailova, kura 15 valstu konkurencē uzrādīja 4. labāko rezultātu. Par izcilu sniegumu restorāna pakalpojumos medaļu saņēma Madara Miņina no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, kura 33 valstu konkurencē ieņēma 6. vietu, kā arī ieguva titulu Best of Nation par labāko sniegumu Latvijas komandā. Trešo Latvijas komandas medaļu par izcilību ēdienu gatavošanā saņēma Mālpils Profesionālās vidusskolas absolvents Nils Ģēvele, kurš 46 valstu konkurencē ieguva 18. labāko rezultātu. 

Medaļas par izcilību saņēma konkursanti, kuru iegūtais rezultāts 799 vērtējuma skalā ir vismaz 700 punkti. Pēc vidējiem iegūtajiem punktiem 63 valstu kopvērtējumā Latvijai ir 23. vieta, atstājot aiz sevis tādas valstis kā Nīderlande, Zviedrija, Kanāda, Somija, Ungārija, Norvēģija, Beļģija, ASV un citas.

Latvijas komandas vadītāja un Valsts izglītības attīstības aģentūras (VIAA) direktore Dita Traidās atzīst: “Latvijas komanda sīvā 63 pasaules valstu konkurencē ir godam pārstāvējusi savu valsti, apliecinot profesionālo prasmju ekselenci un starptautisku konkurētspēju mūsu profesionālās izglītības kvalitātei. Trijās profesijās no septiņām, kurās startējām, esam pasaulē labāko vidū! Esam atstājuši aiz sevis virkni valstu - flagmaņu, kas ir augsts sasniegums.”

Kā atzīst D.Traidās, pasaules mērogā prasmju konkursos iegūt 4. un 6. vietu ir augsts sasniegums, un tas ir arī valsts spēcīgāko nozaru nopelns. “No dizaina, restorānu servisa un ēdināšanas nozarēm nāk starptautiski atzīti eksperti, kuri ir gatavi ieguldīt savu laiku, zināšanas un enerģiju jaunajos talantos. Tādi eksperti mums vajadzīgi vairāk, un tad arī medaļas neizpaliks,” secina D.Traidās.

Latvijas komanda WorldSkills pirmo reizi piedalījās 2011. gadā, un kopš 2013. gada no šīm sacensībām ne reizi nav atgriezusies bez atzinības.

WorldSkills konkursi notiek jau kopš 1950. gada, un šogad pirmo reizi par profesiju olimpiskajām spēlēm dēvētais  jauno profesionāļu konkurss norisinājās Krievijā. Laikā no 22. līdz 27. augustam Kazaņā satikās vairāk nekā 1300 izcilākie jaunie profesionāļi no 63 valstīm, kuri sacentās 56 prasmju konkursos.

WorldSkills jauno profesionāļu konkurss notiek katru otro gadu un mijas ar Eiropas mēroga profesionālās meistarības konkursu EuroSkills. Pašlaik WorldSkills International organizācijā ir 82 dalībvalstis no visas pasaules. Katru dalībvalsti organizācijā pārstāv tikai viena valsts deleģēta institūcija, un Latvijā tā ir VIAA.

Noslēguma ceremonijas fotogalerija ir atrodama šeit. Vairāk par konkursu var uzzināt SkillsLatvia Facebook lapā un VIAA mājaslapas sadaļā WorldSkills.

Latvijas komandas dalību konkursā WorldSkills 2019 finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā “Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI