DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas
2
2

Okupācijas sekas un to atlīdzināšanas: JURISTA VĀRDA tematiskais numurs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vai ir iespējams pieprasīt kompensāciju par padomju okupācijas nodarītajiem zaudējumiem? Jaunākais “Jurista Vārds” laidiens veltīts šī režīma (1940-1941, 1945-1990) Latvijai nodarīto zaudējumu apzināšanai un starptautiski tiesiskajām iespējām prasīt par to kompensāciju PSRS turpinātājvalstij – Krievijas Federācijai.

Numurs pieejams arī elektroniski: 2019. gada 27. augusta “Jurista Vārds” https://juristavards.lv/zurnals.php?laidiens_id=12217

Žurnāls simboliski veltīts Molotova-Ribentropa pakta noslēgšanas 80. gadadienai un 30 gadu jubilejai, kopš Latvijas, Igaunijas un Lietuvas iedzīvotāji apvienojās Baltijas Ceļā, lai pieprasītu brīvību no padomju okupācijas.

“Tematiskajā laidienā apkopoti triju Baltijas valstu amatpersonu un tiesībnieku viedokļi par to, kādēļ ir svarīgi apkopot informāciju par PSRS okupācijas laikā nodarītajiem zaudējumiem Latvijas, Lietuvas un Igaunijas iedzīvotājiem, tautsaimniecībai, videi u.c. jomām, kā arī par to, kāpēc gan nacionālā, gan starptautiskā vidē ir būtiski uzturēt jautājumu par zaudējumu atlīdzināšanu pat tad, ja praktisku cerību uz to pašlaik nav”, norāda žurnāla “Jurista Vārds” galvenā redaktore Dina Gailīte.

Kaut arī šī “Jurista Vārda” saturs koncentrēts uz zaudējumu atlīdzināšanas iespējamo juridisko ietvaru, lasītājiem tiek piedāvāts arī neliels ieskats līdzšinējos citu nozaru pētījumos par zaudējumu apmēriem, tai skaitā arhīvu dokumentos, kas grauj mītus par PSRS veiktajām finanšu “injekcijām” okupētajā Baltijā, kas it kā esot bijušas lielākas par šo teritoriju pienesumu kopējā PSRS “kasē”.

Laidiens tapis, žurnāla redakcijai sadarbojoties ar Ministru kabineta komisiju okupācijas seku apzināšanai un Tieslietu ministriju.

Interesentiem! “Jurista Vārdu” var iegādāties, kontaktējoties ar Lasītāju servisu:

  • 80006000; 67311161; 
  • abonenti@lv.lv
  • vai klātienē “Latvijas Vēstneša” Klientu centrā: Bruņinieku 53, Rīgā.

Žurnālu kiosks: https://ej.uz/juristavards_kiosks

Par “Jurista Vārdu”

Nedēļas žurnāls „Jurista Vārds” ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā. Tas ir lielākais un nozīmīgākais Latvijas juristu neklātienes domu apmaiņas forums un profesionālās tālākizglītības instruments, kā arī būtiskākais informācijas avots par norisēm tieslietās. “Jurista Vārds” ir daļa no oficiālā izdevēja “Latvijas Vēstnesis” valsts, pilsoniskās un tiesiskās informācijas platformas.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI