DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ādažos atklās vienu no modernākajām skolām Baltijā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Laima Jātniece

Ādažu novadā tapusi viena no modernākajām skolām Baltijā – ar augstiem energoefektivitātes rādītājiem, inovatīvu ventilācijas sistēmu, no Skandināvijas aizgūtu ēdināšanas kārtību, unikāliem mīkstā seguma iekšpagalmiem, ar krāsu navigācijas sistēmu, āra basketbola laukumu un sporta zāli.

nodrošina to, ka bērns tiešām ir paēdis, otrkārt, tā ir pedagoģijas sastāvdaļa, treškārt, šāda ēdināšanas sistēma mazina atkritumu daudzumu un, ceturtkārt, tā ļauj dubultā samazināt ēdamzāles platību, izveidojot tikai 100 sēdvietu. Lai nodrošinātu bērnu ēdināšanu 2 lielajos starpbrīžos un izvairītos no bērnu drūzmēšanās, izveidotas 2 atsevišķas ēdamzālēs – pirmajā un otrajā stāvā. Liels ieguvums Ādažu novada iedzīvotājiem ir arī sporta zāles izbūve, jo ārpus mācību procesa laika sporta zāle tiks izīrēta dažādu sporta veidu treniņiem un sacensību norisēm.

Ādažu sākumskolas 1. un 2. kārtas būvdarbi notika Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansētā projekta “Vispārējās izglītības iestādes mācību vides uzlabošana Ādažu novadā” ietvaros, un tos veica SIA “Monum” atbilstoši SIA “Nams” izstrādātajam būvprojektam. Būvdarbu uzraudzību veica SIA “Būvuzraugi LV”.

Uzsākot 2019./2020. mācību gadu, izbūvēta Ādažu sākumskolas 1. un 2. kārta (1.kārta – mācību klases 1.-4.klasei, 2.kārta – sporta zāle). Abu kārtu būvdarbi izmaksāja 12 257 871,50 EUR (bez PVN). Kopējās 1. un 2.kārtas izbūves izmaksas (t.sk., projektēšana, būvuzraudzība u.c.) bija 15 324 002 EUR. No tām pašvaldība finansēja 11 307 368 EUR, Eiropas Reģionālā attīstības fonds – 2 308 035 EUR un valsts budžeta dotācija – 1 708 599 EUR. Atbilstoši projektā plānotajam Ādažu sākumskolas 3. kārtas (specializēto mācību kabinetu) izbūve jāveic līdz 2022.gadam.

Virtuālā ekskursija pa jauno skolu, video šeit: https://failiem.lv/u/gbeuepfr

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI