DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jūras spēku kuģis A-90 “Varonis” piedalīsies mācībās “Balex Delta 2019”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 27. līdz 29. augustam Bornholmā, Dānijā Jūras spēku štāba un apgādes kuģis A-90 “Varonis” piedalīsies ikgadējās starptautiskās naftas piesārņojuma seku likvidācijas mācībās “Balex Delta 2019”.

Mācības “Balex Delta 2019” organizē Baltijas jūras vides aizsardzības komisija -  Helsinku komisija (HELCOM).

Starptautisko mācību “Balex Delta 2019” mērķis ir pārbaudīt Eiropas civilās aizsardzības sistēmas darbību, Baltijas jūras reģiona avāriju sistēmas darbību un katras Baltijas jūras valsts gatavību piedalīties kopīgā naftas piesārņojuma seku likvidācijas operācijā jūrā un piekrastē. Šogad mācību galvenais uzdevums ir pilnveidot saziņu starp iesaistītajām struktūrvienībām un attīrīšanas vienību krastā.

Saskaņā ar mācību scenāriju tankkuģim ir pārsista kuģa korpusa apakšējā daļa, kā rezultātā jūrā ieplūdušas apmērām 1500 tonnas sintētiskās eļļas, kas lielākoties ierobežota ap kuģi, izvietojot absorbējošās bonas, taču daļa noplūdusi jūrā.

Mācību laikā naftas produktu savākšanai jūrā tiks izmantoti astoņpadsmit specializēti naftas produktu savākšanai aprīkoti kuģi no astoņām HELCOM dalībvalstīm – Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Somijas, Vācijas un Zviedrijas. Vienlaikus tiks izmantots arī specifisks aprīkojums naftas savākšanai piekrastē.

Šogad aprit 30 gadi, kopš tika uzsāktas mācības “Balex Delta”. 1989. gadā Helsinku konvencijas ietvaros tika izveidotas mācības “Balex Delta”, lai Baltijas jūras reģiona valstīs attīstītu nepieciešamās operacionālās spējas un iemaņas likvidēt vides piesārņojumu jūrā un krastā, kas radies jūras negadījuma rezultātā. 

Baltijas jūras reģiona valstis 1994.gadā ir parakstījušas Helsinku konvencija, kas paredz valstu sadarbību naftas produktu noplūdes Baltijas jūrā riska novēršanas un piesārņojuma seku samazināšanas pasākumu veikšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI