DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Tikšanās ar ASV Valsts departamenta un Enerģētikas departamenta amatpersonām

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 23. augustā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs un politiskais direktors Jānis Mažeiks tikās ar ASV Valsts departamenta un Enerģētikas departamenta augstām amatpersonām, kuras apmeklēja Latviju saistībā ar Baltijas ceļa 30. gadadienas atceres pasākumiem.

Sarunu laikā ar ASV valsts sekretāra palīgu Eiropas un Eirāzijas jautājumos Filipu Rīkeru (Philip T. Reeker) un ASV enerģētikas departamenta valsts sekretāra vietnieci kodoldrošības jautājumos Lizu Gordoni-Hagertiju (Lisa E. Gordon-Hagerty) tika apspriestas Latvijas un ASV divpusējo attiecību aktualitātes, vizīšu apmaiņa, abu valstu sadarbība aizsardzības jomā, ASV militārā klātbūtne Latvijā un Baltijas valstu reģionā, kā arī enerģētikas jautājumi.

Puses īpaši atzīmēja neseno Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa vizīti ASV no 14. līdz 17. jūlijam un tikšanos ar viceprezidentu Maiku Pensu, kas apliecināja Latvijas un ASV stratēģiskā dialoga nozīmību.

ASV administrācijas pārstāvji pauda augstu novērtējumu Latvijas un pārējo Baltijas tautu vēsturiskajai lomai cīņā pret totalitārismu, kā arī sekmīgo demokrātisko institūciju attīstību pēc neatkarības atjaunošanas, kas kļuva par iedvesmojošu piemēru brīvības un pilsoniskās sabiedrības centieniem citur pasaulē.

Vizītes laikā Latvijā ASV administrācijas amatpersonas piedalījās ziedu nolikšanas ceremonijā pie Brīvības pieminekļa, kā arī svinīgajā sarīkojumā Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” par godu Baltijas ceļa 30. gadadienai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI