DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Karavīri apmeklē simfonisko orķestru festivālu “Rīga Jūrmala”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 24.augustā karavīri Dzintaru koncertzālē apmeklēs simfonisko orķestru festivāla “Rīga Jūrmala” koncertu, kurā diriģenta Zubina Metas vadībā uzstāsies Izraēlas filharmoniskais orķestris un pianists Jans Ļiseckis.

“Paldies festivāla organizatoriem par iedvesmojošo dāvanu karavīriem un zemessargiem Latvijas armijas simtgadē, sagādājot iespēju sajust un klātienē izbaudīt pasaules līmeņa mūziķu sniegumu, aizmirstot par piepildīto dienesta ikdienu un gūstot daudz pozitīvu emociju,” uzsver Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Leonīds Kalniņš. 

Izraēlas filharmoniskā orķestra, diriģenta Zubina Metas un pianista Jana Ļisecka satikšanās sola neaizmirstamu muzikālu piedzīvojumu. Kopā ar Zubinu Metu un viņa vadīto orķestri Ļiseckis atskaņos Bēthovena Ceturto klavierkoncertu – darbu, kurā mirdz improvizācijas gars, absolūti brīva un aizraujoša mūzikas virzība, bet klusumam tajā palaikam ir gandrīz tikpat liela nozīme kā skaņai.

Šā gada vasarā Latvijā notiek jauns pasaules līmeņa simfonisko orķestru festivāls “Rīga Jūrmala”, kura ietvaros Rīgā un Jūrmalā muzicē tādi orķestri un pasaulslaveni diriģenti kā Bavārijas Radio simfoniskais orķestris un Suzanna Melki, Izraēlas filharmoniskais orķestris un Zubins Meta, Londonas simfoniskais orķestris un Džanandrea Noseda, kā arī daudzi izcili izpildītājmākslinieki, kas Latvijā un Baltijas reģionā muzicē pirmo reizi. Festivāls iekļauts vasaras festivālu Top 10 pēc britu laikraksta The Telegraph  vērtējuma, kā arī ieguvis Eiropas festivālu asociācijas īpašo zīmi EFFE Lable.

Festivāla atklāšanas sezona aptver četras nedēļas nogales, sākot no 19. jūlija līdz 1. septembrim, koncertiem norisinoties Latvijas Nacionālajā Operā un Dzintaru koncertzālē. Vairāk par simfonisko orķestru festivālu: https://riga-jurmala.com/lv/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI