DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Divu nedēļu laikā aizturēti četri policisti aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Iekšējās drošības birojs aizturējis divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas aizdomās par kukuļa pieprasīšanu un pieņemšanu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. 

Kukulis 500 eiro apjomā tika pieprasīts par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu nenoformēšanu likumā paredzētajā kārtībā.

Drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļu piemērošanu aizturētajām personām.

Līdzīgs gadījums, kad ceļu policisti pieprasīja un pieņēmu kukuli no kāda transportlīdzekļa vadītāja, pagājušajā nedēļā notika Latgales reģionā. Tad, operatīvi reaģējot un saņemto informāciju, sākotnējās neatliekamās izmeklēšanas darbības, aizturot iespējamos likumpārkāpējus, veica Valsts policija. Atbilstoši piekritībai turpmākai izmeklēšanas veikšanai kriminālprocess ir nodots Iekšējās drošības birojam. Šajā kriminālprocesā amatpersonas atzītas par aizdomās turētām pēc Krimināllikuma 320. panta trešās daļas, un abām personām piemērots drošības līdzeklis apcietinājums.

 Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI