DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Nedēļas nogalē Madonā notiks militārās mācības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai sagatavotos Zemessardzes 2.Vidzemes brigādes militārajām mācībām “Zobens 2019”, 24. un 25.augustā Zemessardzes 25.kājnieku bataljona zemessargi Madonā un tuvējā tās apkārtnē trenēsies veikt uzdevumus pilsētvidē.

Mācību laikā zemessargi patrulēs gan ar kājām, gan transporta līdzekļiem, un tiks lietota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet neapdraud cilvēku veselību un dzīvību. Uzdevumu izpildes laikā iespējama īslaicīga satiksmes ierobežošana.

Aicinām iedzīvotājus neuztraukties, redzot karavīru un zemessargu pārvietošanos pa pilsētas ielām un apkārtējiem ceļiem. Lūdzam ar sapratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties saistībā ar militārās tehnikas pārvietošanos vai īslaicīgu kontrolpunktu un pārvietojamo šķēršļu izvietošanu. Šie šķēršļi nepiesārņo vidi un nebojā infrastruktūru. Teritorijas pēc mācībām tiks sakoptas.

Jau ziņots, ka no 12. līdz 15.septembrim Nacionālo bruņoto spēku militāro mācību cikla “Namejs 2019” ietvaros Vidzemē notiks Zemessardzes militārās mācības “Zobens 2019”, kuru laikā tiks vērtētas vietējo bataljonu vienību spējas reaģēt uz hibrīdapdraudējumu, sniedzot atbalstu valsts un pašvaldību institūcijām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI