DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ tiksies ar RERE Būve 1

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atsaucoties Kultūras un Ekonomikas ministru aicinājumam, VNĪ tiksies ar “RERE Būve1”  kopējā sanāksmē VNĪ biroja telpās Vaļņu ielā 28, Rīgā, 2019. gada 22. augustā, plkst. 12.00, piedaloties abu uzņēmumu vadībai un projekta vadībā iesaistītajām personām.

Interesentiem ir iespēja tikšanās norisi vērot tiešraidē: live.tiesraides.lv/tiesraides.lv/live2/25.

VNĪ lēmums par līguma laušanu ar RERE BŪVE 1 ir  izsvērts un tika pieņemts, gan izvērtējot juridiskos, tehniskos, un finansiālos riskus, tāpēc tikšanās  laikā VNĪ sagaida no “RERE BŪVE1” pamatotus argumentus un konstruktīvu sarunu.

Visā sadarbības laikā VNĪ ir bijis uz sadarbību vērsts partneris. Kopš pāļu urbšanas darbu apturēšanas pērn 22. novembrī  ar “RERE BŪVE 1”  tālāka risinājuma kopīgai rašanai ir notikušas 23 projekta būvsapulces, 6 vadības  sapulces, kā arī notikusi nepārtraukta saziņa dokumentu formātā, kas līdz šim nav nesusi rezultātu. Tāpat 31. maijā VNĪ izteica brīdinājumu un deva iespēju “RERE BŪVE 1” novērst līguma pārkāpumus.

VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna: “Pie sarunu galda esam jau bijuši vairāk nekā pusgadu, meklējot konstruktīvas sadarbības ar “RERE BŪVE 1” iespēju.  Vai šīs sarunas atšķirsies no iepriekšējām,  šobrīd grūti spriest.  Līdz sarunām turpināsim VNĪ uzsāktās darbības, lai varam sekmīgi turpināt projekta īstenošanu. Mūsu mērķis nemainīgs - pabeigt JRT rekonstrukciju, lai teātris savā mājvietā var atgriezties 2022. gadā ”.

Par valsts akciju sabiedrību “Valsts nekustamie īpašumi”

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un pašlaik strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 miljonu kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 miljonu kvadrātmetru platībā. VNĪ šogad Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūta “Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauti Valsts ieņēmumu dienesta “Baltā saraksta” zelta līmenī.

Uzņēmums dibināts 1996.gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI