DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Pēc izdevumu pārskatīšanas rasti potenciālie resursi 93,7 miljonu eiro apmērā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 20. augustā, valdība izskatīja un atbalstīja Finanšu ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu par budžeta izdevumu 2020., 2021. un 2022. gadam pārskatīšanas rezultātiem.

Pēc izdevumu 2020. gadam pārskatīšanas izdevies rast potenciālo resursu 93,7 miljonu eiro apmērā. No tiem 48,1 miljons eiro novirzāms kopējās fiskālās telpas uzlabošanai. Savukārt 45,6 miljoni eiro ministriju noteiktajām prioritātēm.

“Valsts budžeta izdevumu pārskatīšana tika strukturēta trīs galvenajos blokos – nozaru finansēšanas politiku pārskatīšana, valsts budžeta programmu pārskatīšana un procesu un sistēmu pilnveidošana. Finanšu ministrija veica valsts budžeta programmu analīzi pēc vienotas sistēmas un vienādiem vērtēšanas kritērijiem. Sadarbībā ar ministrijām ir izdevies panākt iepriekš piešķirtā finansējuma izvērtēšanu, konstatējot, ka ne vienmēr tas tiek izmantots vislabāk un efektīvāk,” norāda finanšu ministrs Jānis Reirs.

Nozaru finansēšanas politiku pārskatīšanā īpaša uzmanība tika pievērsta izglītības un veselības nozaru finansēšanas efektivitātei. Tika analizēta vispārējā un augstākā izglītība, studējošo un studiju kreditēšana, kā arī zinātniskie institūti. Veselības nozares izvērtējums ietver analīzi par stacionārās veselības aprūpes finansēšanas efektivitāti.

Pamatojoties uz starptautisko pieredzi, tika izstrādāta stratēģiskās pārskatīšanas matrica valsts budžeta programmu horizontālai pārskatīšanai.

Procesu efektivizēšanas un pilnveidošanas nolūkos tika veikti grozījumi normatīvajos aktos ar mērķi efektivizēt un pilnveidot valsts budžeta bāzes izdevumu aprēķināšanas procesu.

Nodokļu maksātāju nauda jāspēj izlietot visefektīvākā veidā. Esam būtiski pilnveidojušies un ar katru gadu spējam sasniegt arvien labākus rezultātus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI