DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Bīstamajās glābšanas zonās pretsāpju līdzekļus cietušajiem sniegs VUGD

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 20. augustā, Ministru kabinets pieņēma noteikumus*, kas paredz, ka no 2020. gada 1. janvāra glābšanas darbu laikā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) amatpersonas notikuma vietas bīstamajā zonā pēc ārsta lēmuma varēs ievadīt cietušajam pretsāpju līdzekli, lai mazinātu personas dzīvības apdraudējuma risku.

Noteikumi paredz, ja ilgstošu glābšanas darbu laikā cietušajam, kas atrodas notikuma vietas bīstamajā zonā, pastāv būtisks veselības bojājuma vai dzīvības apdraudējuma risks un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vadības ārsts ir pieņēmis lēmumu izsniegt pretsāpju līdzekli VUGD amatpersonai, tad minētā amatpersona to ievada cietušajam.

Tādējādi tiek risināts jautājums par medicīniskās palīdzības sniegšanu cietušajam notikuma vietas bīstamajā zonā, jo neatliekamās medicīniskās palīdzības brigāžu personāls darbojas tikai ārpus notikuma vietas bīstamās zonas.

Lai sagatavotu VUGD amatpersonas šī uzdevuma veikšanai, paredzēts veikt apmācību. Ar atbilstošu apmācību tiks papildināta arī Ugunsdrošības un civilās aizsardzības koledžas pirmās palīdzības mācību programma.

*Grozījums Ministru kabineta 2016. gada 17. maija noteikumos Nr. 297 “Kārtība, kādā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests veic un vada ugunsgrēku dzēšanu un glābšanas darbus”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI