DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 19.augusta plkst. 6.30 līdz 20.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Vakardien plkst. 14.38 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Vidzemi, kur no kādas dzīvojamās ēkas bija redzami melni dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg divstāvu dzīvojamā māja ar garāžu pilnā platībā un vairākas vieglās automašīnas, kas atradās blakus ēkai. Spēcīgā vēja ietekmē liesmas strauji izplatījās arī uz blakus esošo saimniecības ēku un citām blakus stāvošajām automašīnām. Tā kā dzīvojamā ēka uz ugunsdzēsēju glābēju ierašanās brīdi jau dega pilnā platībā, ugunsdzēsējiem glābējiem nebija iespējams iekļūt ēkā, lai to pārmeklētu. Pēc divu stundu intensīva darba, ugunsdzēsējiem glābējiem izdevās liesmu izplatību ierobežot un ugunsgrēku lokalizēt. Veicot ugunsgrēka dzēšanas darbu, dzīvojamā ēkā tika atrasts bojāgājis nepilngadīgs cilvēks. Plkst. 19.57 ugunsgrēks tika likvidēts un tajā kopumā dega dzīvojamā māja ar garāžu 65m2 platībā, blakus esošā saimniecības ēka 40m2 platībā, septiņas vieglās automašīnas un kvadricikls 20m2 platībā. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī divu brīvprātīgo ugunsdzēsēju biedrību pārstāvji. Precīzus notikušā apstākļus noskaidros Valsts policija.

Plkst. 20.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas ielu Rēzeknē, kur no dzīvojamās mājas bija redzami melni dūmi. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka no dzīvojamās mājas logiem nāk dūmi un liesmas. Plkst. 22.42 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts un tajā 50m2 platībā dega dzīvojamā māja.

Naktī plkst. 23.47 tika saņemts izsaukums uz Siļķu ielu Liepājā, kur no dzīvojamās mājas bija redzamas liesmas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg dzīvojamās mājas kāpņu telpa 60m2 platībā un bēniņi 1m2 platībā. Izmantojot izbīdāmās kāpnes, ugunsdzēsēji glābēji no ēkas otrā stāva izglāba vienu cilvēku, savukārt saviem spēkiem no ēkas evakuējas septiņi cilvēki. Plkst. 4.10 ugunsgrēks tika likvidēts.

Šorīt plkst. 6.23 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novadu, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 7.27 ugunsgrēks tika lokalizēts un tajā 56m2 platībā dega ēkas otrais stāvs. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības vadi, sausā zāle, kafijas aparāts, fritieris, sodrēji divu ēku dūmvados, mēbeles, dators, labības rugāji, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, malkas šķūnis,  šķūnis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI