DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība
1
1

Atgādinās par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai atgādinātu iedzīvotājiem par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopā ar Valsts policiju (VP) ceturtdien, 22.augustā, plkst. 13.00, Maskavas ielā 5, Rīgā, rīkos preses konferenci ar paraugdemonstrējumiem.

Ik dienu ugunsdzēsēji glābēji dodas ne tikai uz ugunsgrēku dzēšanu, bet kopā ar Valsts policiju arī uz neskaitāmiem ceļu satiksmes negadījumiem, lai no avarējušām automašīnām atbrīvotu cietušus cilvēkus, dzēstu aizdegušās automašīnas un veiktu citus glābšanas darbus. VUGD statistika liecina, ka ik gadu ugunsdzēsēji glābēji dodas uz vidēji 800 glābšanas darbiem, kas saistīti ar ceļu satiksmes negadījumiem un cilvēku glābšanu tajos.

Preses konferencē VUGD Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Andrejs Vasiļevskis informēs par VUGD glābšanas darbu statistiku ceļu satiksmes negadījumos un pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem, savukārt Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis pastāstīs par ceļu satiksmes drošību un kopējo negadījumu statistiku uz Latvijas ceļiem.

Lai akcentētu drošības pasākumu ievērošanas nozīmi un parādītu reālo ainu, kas paveras pēc neskaitāmiem ceļu satiksmes negadījumiem, kuros cietušie paši saviem spēkiem nevar izkļūt no avarējuša transportlīdzekļa, ugunsdzēsēji glābēji preses konferencē demonstrēs, kā ar hidraulisko instrumentu palīdzību no avarējušām automašīnām tiek atbrīvoti tajās iespiesti cilvēki.

VUGD pieredze rāda, ka cilvēki nereti nezina, kā pareizi rīkoties pēc ceļu satiksmes negadījumiem. Tāpēc, īstenojot Ceļu satiksmes drošības plānu 2017.-2020.gadam, VUGD šogad jau trešo gadu īsteno informatīvo kampaņu "Iedzīvotāju izglītošana par rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem", kuras ietvaros tiek veiktas dažādas aktivitātes, lai izglītotu sabiedrību un paaugstinātu iedzīvotāju zināšanas par pareizu rīcību pēc ceļu satiksmes negadījumiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI