DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

R. Petraviča aicina pašvaldības sniegt atbalstu personām, kuras skārusi PNB krīze

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Eiropas Centrālā Banka un Finanšu un kapitāla tirgus komisija (turpmāk – FKTK) 2019. gada 15. augustā ir pieņēmusi lēmumu apturēt AS "PNB banka" (iepriekš Norvik bankas) darbību. Tā rezultātā pensiju un pabalstu saņēmējiem, kuriem pensiju un pabalstu izmaksa līdz šim ir veikta uz PNB bankas kontiem, šobrīd nav piekļuves bankas kontos esošajiem finanšu līdzekļiem.

Labklājības ministre Ramona Petraviča ir izsūtījusi  vēstuli visām 119 Latvijas pašvaldībām un to sociālajiem dienestiem  ar aicinājumu būt atsaucīgiem gadījumos, kad pašvaldībā griežas PNB bankas klienti, kuri palikuši bez iztikas līdzekļiem.

Ministre aicina izvērtēt katru gadījumu un sniegt maksimālu atbalstu  personai, ja PNB bankas krīzes rezultātā tai zudušas iespējas nodrošināt ikdienas pamatvajadzības – pārtikas, medikamentu un pirmās nepieciešamības preču iegādi.

Ministre vēstulē izteikusi lūgumu nodrošināt kontakttālruni, kur brīvdienās saņemt nepieciešamo informatīvo palīdzību, līdz situācijas atrisināšanai.

FKTK garantēto atlīdzību izmaksu ir uzticējusi veikt AS “Citadele banka”, izvērtējot bankas klientu interesēm atbilstošāko risinājumu un ņemot vērā tās tehnisko nodrošinājumu. Likums paredz, ka garantētās atlīdzības izmaksas jāuzsāk ne vēlāk kā astotajā darba dienā pēc noguldījumu nepieejamības iestāšanās (t.i. ne vēlāk kā 27.08.), taču tiek veiktas darbības, lai izmaksas uzsāktu pēc iespējas ātrāk. Jau šobrīd bankas klientiem, kuriem ir atvērts konts citā bankā ir iespēja vērsties VSAA ar iesniegumu par konta maiņu pensijas vai pabalsta turpmākai saņemšanai. Tiem klientiem, kam nav konta citā bankā, lūgums sagaidīt informāciju par garantētās atlīdzības izmaksu, ko nodrošinās AS “Citadele banka”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI