DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Vienota atkritumu pārvadājumu uzskaites sistēma mazinās administratīvo slogu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīga, 2019.gada 15.augustā – Valsts sekretāru sanāksmē izsludināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts “Atkritumu un to pārvadājumu uzskaites kārtība”, tā mērķis ir noteikt kārtību apvienotās atkritumu pārvadājumu valsts uzskaites sistēmas lietošanai, mazinot administratīvo slogu atkritumu apsaimniekošanas komersantiem un veicinot atkritumu pārvadājumu kontroles uzlabošanos, kā arī atvieglojot pārvadājumu reģistrāciju.

MK noteikumu projekts sagatavots sadarbībā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centru un Valsts vides dienestu. Pašlaik komersantiem, kuri veic atkritumu pārvadājumus, atkarībā no atkritumu veida, nepieciešams reģistrēt pārvadājumus divās sistēmās. Viena no sistēmām paredzēta sadzīves, ražošanas un bīstamo atkritumu pārvadājumiem, otra – būvniecībā radītajiem atkritumiem. Pēc sistēmu apvienošanas, komersantiem būs pieejama viena sistēma, kur tiks reģistrēti visi minēto atkritumu veidu pārvadājumi.

Sistēmu apvienošana veicinās administratīvā un finansiālā sloga mazināšanu atkritumu apsaimniekošanas komersantiem, kas veic atkritumu pārvadājumus, kā arī valsts pārvaldei, jo administrēt būs nepieciešams vienu sistēmu.

Plānots, ka apvienotā sistēma uzsāks darbu un būs pieejama lietotājiem sākot ar 2019. gada 1. oktobri.

Atkritumu pārvadājumu uzskaites sistēmu apvienošana tiek finansēta Valsts reģionālās attīstības aģentūras Latvijas Vides aizsardzības fonda administrācijas projekta “Atkritumu pārvadājumu valsts uzskaites sistēmas apvienošana ar Būvniecībā radušos atkritumu pārvadājumu valsts uzskaites sistēmu, sistēmu funkcionalitātes uzlabošana” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI