DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Carnikavā dzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 14.augusta plkst. 6.30 līdz 15.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus – 14 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem un pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Plkst. 16.06 VUGD saņēma izsaukumu uz Zvejnieku ielu Carnikavā, kur bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg divstāvu rindu mājas viena sekcija 200m2 platībā. No blakus sekcijas ugunsdzēsēji glābēji evakuēja vienu cilvēku. Plkst. 18.44 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, graudi, elektrības vadi, elektrības rozete, televizors, meža zemsedze, dzīvojamās mājas griesti un elektroinstalācija, žāvētava, pirts un malka, autobuss.

Vakardien ugunsdzēsēju glābēju palīdzība bija nepieciešama arī Salas novada Salas pagastā, kur trīs cilvēki bija sēņojuši un divi no viņiem apmaldījās. Izmantojot automašīnas skaņas signālus, kā arī uzturot telefona sakarus ar cilvēkiem, abi apmaldījušies sēņotāji tika atrasti.

VUGD aicina iedzīvotājus, dodoties mežā, neaizmirst par drošību. Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, tad nekavējoties zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet tiem pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi uzturaties mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai, kam esat pagājis garām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI