DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Sociālo un darba lietu komisija: jānodrošina solītais medicīnas darbinieku atalgojuma pieaugums

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Ieva Ābele, Saeima

Uzraudzīsim, lai ar budžeta paketē iekļautajiem likumiem tiktu nodrošināts medicīnas darbiniekiem solītais atalgojuma pieaugums. Tā lēma Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 14.augustā, notikušajā sēdē, kurā spriests par cilvēkresursu trūkumu medicīnas jomā un nepieciešamo finansējumu medicīnas darbinieku atalgojuma palielināšanai 2020.gadā.

Tāpat komisijas deputāti lēma Ministru kabinetu aicināt uzdot Pārresoru koordinācijas centram izvērtēt darba tirgus atvēršanas iespējas medicīnas jomā, apsverot speciālistu piesaisti no ārvalstīm.

“Jāturpina darbs pie pakalpojumu kartes izstrādes, lai noteiktu, kādas medicīnas iestādes sniedz noteiktus pakalpojumus, kā arī nepieciešams pārrunāt esošo slimnīcu budžeta pārvaldību, jo arī Valsts kontrole norādījusi, ka tā nav tāda, kādai tai vajadzētu būt,” uz citiem nepieciešamajiem uzlabojumiem nozarē norādīja Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Uz sēdi aicinātie Latvijas lielāko slimnīcu pārstāvji informēja deputātus par pašlaik slimnīcās esošo vakanču skaitu, virsstundu daudzumu, kā arī to, kādu speciālistu trūkums jūtams visvairāk. Uzaicinātie bija vienisprātis, ka jau 2018. un 2019.gadā veiktais medicīnas darbinieku algu palielinājums situāciju nozarē stabilizējis, un būtu nepieciešams pozitīvo tendenci uzturēt.

Veselības ministre Ilze Viņķele akcentēja, ka nozarei nepieciešami kompleksi risinājumi, tādi kā jau aizsāktā sistēmas revīzija. Tāpat nepieciešams domāt par medicīnas darbinieku izglītības sistēmas izmaiņām, nodrošinot speciālistu daudzpusību, nevis šauru specializāciju. Sēdē akcentēta arī nepieciešamība noturēt medicīnas iestādēs pieredzējušos ārstus, kā arī aktualizēti ar rezidentiem saistītie jautājumi. Solītajam medicīnas darbinieku atalgojuma pieaugumam par 20 procentiem 2020.gadā nepieciešami gandrīz 120 miljoni eiro, lēš Veselības ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI