DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Rīgas pilī pārrunā NVO sektora attīstību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits tikās ar NVO pārstāvniecības delegāciju – Pilsoniskās alianses direktori Kristīni Zonbergu, Zemgales NVO Centra valdes priekšsēdētāju Uldi Dūmiņu, biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” prezidentu Andri Gobiņu, PROVIDUS direktori Ivetu Kažoku un biedrības “Ascendum” valdes priekšsēdētāju Zaigu Pūci, lai apspriestu pilsoniskās sabiedrības līdzdalības un NVO sektora attīstības jautājumus.

Sarunā izskanēja tas, ka moderna un ilgtspējīga sabiedrība ir tāda, kurā iedzīvotājiem vai nu tieši, vai caur saviem pārstāvjiem, kas darbojas NVO, ir iespēja tikt sadzirdētiem, kā arī kvalitatīvi piedalīties lēmumu pieņemšanā, kas skar viņu dzīvi. Valsts prezidents pauda gatavību atbalstīt nevalstiskā sektora attīstībai svarīgus jautājumus. E. Levits izteica atbalstu nepieciešamībai diskutēt un noteikt NVO sektora definēšanu niansētāk, strukturēti nodalot NVO, kas orientētas uz sabiedrības kopīgo labumu.

Tikšanās laikā tika uzsvērts tas, ka nevalstiskajām organizācijām ir būtiska partneru loma sadarbībā ar valdību un pašvaldībām un valstī ir jānodrošina caurskatāma, uz līdzdalību vērsta atbalsta finansējuma sadale nevalstiskajam sektoram. Tika apspriesta Eiropas valstu prakse NVO sektora iesaistei dialogā ar valdību, kā arī pārrunāta nelabvēlīgā ietekme uz NVO darbību, kas ir radusies pēdējo divu gadu laikā pēc nodokļu reformas.

Pārrunājot infrastruktūras pieejamības jautājumu NVO sektoram, A. Gobiņš izteica piedāvājumu apspriest iespēju bijušo VDK ēku jeb tā saukto “Stūra māju” pārveidot par Demokrātijas namu, kurā varētu darboties pēc remonta dažādas nevalstiskās organizācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI