DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Pārskata NMPD sniegto maksas pakalpojumu cenrādi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 13.augustā, Ministru kabineta sēdē apstiprinātas izmaiņas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta maksas pakalpojumu cenrādī no 1. septembra, pielāgojot to faktiskajām izmaksām. Vēršam uzmanību, ka tas neskar NMPD pamatfunkciju veikšanu – neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšanu iedzīvotājiem smagu, dzīvību apdraudošu veselības problēmu gadījumā -, kas arī turpmāk būs valsts apmaksāta.

Lielākā daļa no maksas pakalpojumiem, kurus NMPD sniedz ir medicīnas pakalpojumu nodrošināšana pēc iestāžu, uzņēmumu vai organizāciju pasūtījuma. Retos gadījumos maksas pakalpojumi tiek sniegti arī iedzīvotājiem, bet par to vienošanās tiek panākta pirms NMPD brigādes nosūtīšanas uz izsaukumu.

NMPD atbilstoši nolikumam sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību iedzīvotājiem pirmsslimnīcas posmā smagu, dzīvību apdraudošu veselības problēmu gadījumā. Šādos izsaukumos palīdzība tiek nodrošināta bez maksas. Papildus tam NMPD sniedz arī maksas pakalpojumus - piemēram, nodrošina medicīnisko palīdzību masu pasākumos, plānveida medicīnisko transportēšanu, veic pirmās palīdzības pasniedzēju apmācību u.c.

NMPD sniegto maksas pakalpojumu izmaksas ir palielinājušās līdz ar NMPD darbinieku darba samaksas palielinājumu šogad. Līdz ar to bija nepieciešams pārskatīt arī maksas pakalpojumu cenrādi, lai dienestam nerastos zaudējumi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI