DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

2019. gada 12. augusts uz valsts robežas un valsts iekšienē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 12. augustā, Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē konstatēja 58 likumpārkāpējus.

Uz ārējām robežām konstatēti 33 robežpārkāpēji, tajā skaitā:

  • Aizturētas divas meklēšanā esošas personas

Ventspils ostā un Rīgas Pasažieru ostā konstatēts viens no Zviedrijas ieceļojošs Lietuvas pilsonis un viens no Zviedrijas ieceļojošs Latvijas pilsonis, kuri atrodas policijas meklēšanā. 1996. un 1990. gadā dzimuši vīrieši aizturēti un nodoti Valsts policijas amatpersonām.

  • Ieceļošana Latvijā liegta sešiem ārzemniekiem

Grebņevas, Terehovas un Pāternieku robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta četriem Krievijas un vienam Baltkrievijas pilsonim, jo ārzemniekiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, savukārt Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienai Krievijas pilsonei, jo ārzemniece 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējusies Šengenas zonas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

  • Uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti 12 ārzemniekiem

Pāternieku un Lidostas “Rīga” robežkontroles punktā konstatēts viens Krievijas, viens Ukrainas, viens Baltkrievijas, divi Ķīnas, seši Uzbekistānas un viens Tadžikistānas pilsonis, kuri bija pārkāpuši uzturēšanās nosacījumus (nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas, pārsniegts vīzā noteiktais uzturēšanās laiks, pārsniegts bezvīzu režīma noteiktais uzturēšanās laiks) Šengenas zonas valstīs. Lietvedība divu Ķīnas pilsoņu administratīvā pārkāpuma lietās netika uzsākta, pārējās personas sauktas pie administratīvās atbildības.

  • Izceļošana no valsts liegta diviem Latvijas pilsoņiem

Silenes robežkontroles punktā konstatēti divi nepilngadīgi Latvijas pilsoņi, kuriem nebija otra vecāka notariāli apliecinātas pilnvaras bērna izceļošanai no valsts. Personām liegta izceļošana no valsts.

Veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti 10 personām – četriem Krievijas, trīs Azerbaidžānas un trīs Ukrainas pilsoņiem.


Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā Valsts robežsardzes amatpersonas saukušas pie administratīvās atbildības 15 personas – piecus Krievijas, trīs Baltkrievijas, trīs Latvijas, vienu Lietuvas, vienu Vācijas, vienu Uzbekistānas un vienu Ukrainas pilsoni.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI