DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ plāno pārņemt Jaunā Rīgas teātra būvlaukumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 13. augustā, plkst. 10.00 VAS “Valsts nekustamie īpašumi”(VNĪ)  plāno pārņemt Jaunā Rīgas teātra (JRT) būvlaukumu Lāčplēša ielā 25 no būvnieka - pilnsabiedrības “RERE Būve1”, informē VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

“VNĪ ir gatavs abiem scenārijiem – gan tam, ka „RERE Būve1” labprātīgi nodos būvlaukumu, gan tam, ka attieksies to darīt. Ja „RERE Būve1” atteiksies nodot būvlaukumu, tad īstenosim līgumā noteiktās tiesības un organizēsim nedēļas laikā būvlaukuma pārņemšanu vienpusējā kārtībā,” skaidro VNĪ valdes priekšsēdētājs.

Ja ziņots, ka VNĪ paziņojis par līguma laušanu ar pilnsabiedrību “ReRe Būve1”. Lēmums par līguma laušanu pieņemts, jo būvnieka darbībā konstatēta virkne būtisku pārkāpumu. Tostarp darbi veikti neatbilstošā kvalitātē, pirms darbu uzsākšanas nav pienācīgi izpētīta projekta dokumentācija, ir izsniegti nepatiesi apliecinājumi, kā arī nav ievēroti nolīgtie termiņi un darba drošības noteikumi.

VNĪ ir apņēmības pilna pabeigt JRT ēkas rekonstrukciju tā, lai teātris Lāčplēša ielas namā varētu atgriezties jau 2022. gada vasarā, tādēļ jau drīzumā tiks izsludināts jauns konkurss būvniecības ieceres realizēšanai pēc “projektē un būvē” (build&design) principiem. Strādājot modelī “projektē un būvē” operatīvo jautājumu risināšana starp būvnieku un projektētāju norit daudz ātrāk un skaidrāk noteiks atbildības.


VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 milj. kvadrātmetru platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 milj. kvadrātmetru platībā. VNĪ šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauti VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Latvijas Republikas Finanšu ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI