DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Ikšķilē norisinājušās grandiozas Starptautiskās Jaunatnes dienas svinības

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 12. augustā, visā pasaulē atzīmējam Starptautisko jaunatnes dienu. Latvijā grandiozas svinības norisinājās jau pagājušās  nedēļas nogalē Ikšķiles pašvaldībā, kas kopā ar Olaines pašvaldību šogad pilda Latvijas Jauniešu galvaspilsētas 2019 godpilnos pienākumus.

Starptautiskās jaunatnes dienas priekšvakarā, 9. un 10. augustā, Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra jau piekto gadu pēc kārtas organizēja tematisku vasaras festivālu “Projektu nakts”.  Ikšķiles pludmalē jaunieši un jaunatnes darbinieki radošā vidē apguva jaunatnes jomas projektu izstrādes pamatprincipus, atminēja kvalitatīva projekta noslēpumu, attīstīja paši savas projekta idejas un ieguva daudz jaunu draugu un potenciālo partneru savai idejai.

10. augustā  Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2019 - Ikšķiles un Olaines novads svinēja Starptautisko jaunatnes dienu, aicinot jauniešus no visas Latvijas uz aktīvu, sportisku un aizraujošu festivālu “IKfest2019” Zilajos kalnos - tūrisma, sporta un atpūtas kompleksā pie Dubkalnu ūdenskrātuves.

Pasākumā  svinīgā ceremonijā tika paziņots konkursa “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020”uzvarētājs - goda plāksni ar uzrakstu “Latvijas Jauniešu galvaspilsēta 2020” un ceļojošo kausu saņēma Ventspils pilsēta.  Ventspils pilsēta pārņems galvaspilsētas titulu no Ikšķiles un Olaines pašvaldības un visa nākamā – 2020. gada garumā kļūs par epicentru svarīgākajām Latvijas jaunatnes politikas aktivitātēm un jauniešu pasākumiem. Konkursa finālā šogad sacentās Daugavpils, Jēkabpils un Ventspils pilsēta, dalību konkursā bija pieteicis arī Daugavpils un Rūjienas novads, kā arī Preiļu un Riebiņu novada apvienība.

Pasākumā “IKfest2019” paziņoja arī Ikšķiles novada “Bērnu un jauniešu sporta laureāts 2018” nominācijas. Galveno balvu nominācijā “Jaunā cerība sportā” meiteņu konkurencē ieguva vieglatlēte Indra Mackeviča, puišu konkurencē -  MTB riteņbraucējs Ronalds Blumbergs.

Vakarā  apmeklētāji varēja  baudīt dažādas aktivitātes festivāla teritorijā. Uz skatuves kāpa muzikālā grupa DEM,  Latvijā pazīstamie Repa mākslinieki - Punkts uz I no apvienības Kreisais krasts, Artūrs Skutelis, E.V. un IDUS ABRA kopā ar DJ Oriole. Savukārt vēlāk balli turpināja grupa DEM un visizturīgākos dejotājus vēl līdz trijiem rītā izklaidēja DJ [Ex] da Bass un 3LIVE PROJECT mūziķu apvienība.

Paralēli visas sestdienas un svētdienas garumā festivālā norisinājās gada vērienīgākais pludmales volejbola festivāls amatieriem "Blieziens 2019”.

Pasākuma organizatori saka lielu paldies visiem atbalstītājiem: biedrībām “Izturība”, “Baltijas reģionālais fonds”, “Klubs "Māja" - jaunatne vienotai Eiropai”, “Salaspils volejbola klubs” un “Baltijas sports”. Jauno mākslinieku apvienībai “Haoss”, Grila skolai "Marienbāde", Eiropas Komisijai, uzņēmumiem “Mind Work Ramps”, “Latvijas Mobilais telefons”, “Toma – noma”, “Maxima”,  “Dr. Oetker”. Īpašu paldies pašvaldība izsaka Ikšķiles novada jaunsargiem un viņu vadītājam Andrim Juškānam, tāpat Arvīdam Akmanim un viņa komandai, Ikšķiles māja darbiniekiem, Tūrisma, sporta un atpūtas kompleksa Zilie kalni” attīstības aģentūrai, Zemessardzes 54. Inženiertehniskajam bataljonam, kā arī Ikšķiles pašvaldības policijai.

Latvijas jauniešu galvaspilsēta 2019 aktivitātes tiek īstenotas ar Izglītības un zinātnes ministrijas jaunatnes politikas valsts programmu 2019. gadam finansējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI