DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Rīgas dome
Izglītības, kultūras un sporta departaments
12. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Baltijas ceļa 30. gadadienā – metālopera “Kurbads. Ķēves dēls”

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Atzīmējot akcijas “Baltijas ceļš” 30. gadadienu, viens no kulminācijas pasākumiem būs metālopera “Kurbads. Ķēves dēls”, kas būs skatāma 23. augustā Lucavsalā. Vērienīgais uzvedums ir pasakas par varonīgo Kurbadu mūsu gadsimta interpretācija grupas “Skyforger” izpildījumā. Pirms metāloperas uzstāsies grupas no Lietuvas un Igaunijas. Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Uzvedums Lucavsalā ir metāloperas “Kurbads. Ķēves dēls” atdzimšana, kas savu pirmizrādi piedzīvoja Limbažos, un bija viens no 2017. gadā spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot gan neviltotu skatītāju, gan profesionāļu atzinību.

Atjaunotais uzvedums “Kurbads. Ķēves dēls” skatītājus pārsteigs ar vairākiem būtiskiem papildinājumiem. Gaidāmi divu jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumi, papildus specefekti, gaisa deja, kā arī vairākas izmaiņas stāstā.

Režisore Inga Tropa: “Kurbads sevī iemieso pašaizliedzību, cīņu augstāku mērķu vārdā un izaugsmi. Tā vēstījums sakrīt ar mūsu varonību, kādu spējām parādīt Baltijas ceļā pirms 30 gadiem, stāvot sadevušies rokās. Man ir neizsakāms prieks, ka ir radusies iespēja uzvedumu atkārtot un es ceru, ka tas iedos skatītājiem to enerģiju un spēku, kas ļaus mums sajust, cik vienoti un stipri varam būt.”

Metāloperas režisore Inga Tropa, scenogrāfs Uģis Bērziņš, mūzika - grupa “Skyforger”, horeogrāfi Liene Stepena, Guntis Spridzāns, Liene Grava, kostīmu mākslinieks Kristians Aglonietis. Lomās: Teicēja – Zane Jančevska, Kurbads – Ģirts Bisenieks, Čūska Ragana – Liene Stepena. Dejotāji: Ivars Broničs, Gints Dancītis, Liene Grava, Jūlija Kobceva, Aldis Liepiņš, Artūrs Nīgalis, Rūta Pūce, Reinis Rešetins, Asnate Rikse, Maija Sukute.

Izrāde sāksies plkst. 22.00, bet ieeja uzveduma norises teritorijā jau no plkst. 18.00. Pirms metāloperas izrādes, plkst. 19.00, uz skatuves kāps Igaunijas grupa „Riffarrica”, bet no plkst. 20.00 klausītājus priecēs Lietuvas grupa „Lietis Band”.

Pasākumu rīko Rīgas pašvaldība, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments. Uzveduma producenti SIA “Story Hub”.

Baltijas ceļa trīsdesmitgade ir stūrakmens Latvijas valsts simtgades programmas notikumiem, uzsverot un atgādinot šīs unikālās akcijas nozīmi Latvijas valstiskuma atjaunošanā. Baltijas ceļa trīsdesmitgadei veltīto norišu programma pieejama mājas lapā www.lv100.lv/baltijascels30

Papildinformācija: Marta Kontiņa, tālr. 29343143, e-pasts: marta@storyhub.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI