DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

LPS un Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācija tiekas ar labklājības ministri

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9. augustā pēc Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Latvijas Bāriņtiesu darbinieku asociācijas (LBDA) iniciatīvas notika tikšanās ar labklājības ministri Ramonu Petraviču un Labklājības ministrijas pārstāvjiem, lai klātienē pārrunātu turpmāko sadarbību, izrunātu pēdējā laikā publiskajā telpā izskanējušos apgalvojumus, kas grauj uzticēšanos visām bāriņtiesām kopumā, par bāriņtiesu neieinteresētību un pretdarbību bērnu ievietošanai ģimeniskā vidē. Tiekoties LPS aicināja pēc iespējas drīzāk sākt darbu pie bērnu tiesību aizsardzības sistēmas pilnveides, aktualizēja bāriņtiesu metodiskās vadības jautājumu, pārrunāja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) komunikāciju ar bāriņtiesām, arī saistībā ar veiktajām pārbaudēm atsevišķās bāriņtiesās.

LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, uzsākot sarunu, uzsvēra: “Pilnveidojot bērnu tiesību aizsardzības sistēmu un metodiskās vadlīnijas bāriņtiesu darbībai, svarīgi ņemt vērā līdzšinējās labās prakses piemērus un sadarbības modeļus un nesagraut to, kas šobrīd ir kvalitatīvs.”

LBDA Valdes priekšsēdētāja Aurika Zīvere aicināja nevispārināt informāciju bāriņtiesu darba jautājumos, jo tas ļoti apgrūtina jau tā smago ikdienas darbu un mazina uzticēšanos visām bāriņtiesām, lai gan lielākā daļa bāriņtiesu strādā profesionāli un pēc labākās sirdsapziņas. LPS aicināja rast iespēju VBTAI plānotās pārbaudes bāriņtiesās saskaņot laicīgi, lai kvalitatīvi sagatavotos pārbaudei. Tas neattiecas uz ārkārtas pārbaudēm, kur svarīgi ir rīkoties nekavējoties. Sarunā apsprieda arī audžuģimeņu atbalsta centru darbību un iespējamo izvērtēšanu un audžuģimeņu svarīgo lomu.

Tikšanās noslēgumā LPS priekšsēdis aicināja labklājības ministri piedalīties LPS Domes sēdē, lai klātienē ar pašvaldību priekšsēdētājiem apspriestu aktuālo bērnu tiesību aizsardzības jautājumu.

LBDA sarunā arī aktualizēja datu pieejamības jautājumu valsts informācijas sistēmās. Šobrīd informācija tiek ievadīta vairākās sistēmās, no kurām valsts un pašvaldību iestādes nevar iegūt pilnīgus datus.

Sarunā piedalījās LPS priekšsēdis Gints Kaminskis, LPS padomnieces Ilze Rudzīte, Vineta Reitere, Kristīne Kinča, Bāriņtiesu darbinieku asociācijas Valdes priekšsēdētaja Aurika Zīvere, Latvijas Pašvaldību sociālo dienestu vadītāju apvienības Valdes priekšsēdētāja Iveta Sietiņsone, Liepājas bāriņtiesas priekšsēdētāja Taiga Ziemele. No Labklājības ministrijas piedalījās ministre Ramona Petraviča, LM valsts sekretārs Ingus Alliks, LM valsts sekretāra vietniece Jana Muižniece, ministres biroja vadītājs Ringolds Beinarovičs un citi LM pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI