DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. augustā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK Kurzemes Padomes sēdē diskutē par aktualitātēm Ventspilī

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 8.augustā, Ventspilī notika Latvijas lielākās uzņēmēju biedrības Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) Kurzemes Padomes sēde, kur piedalījās LTRK prezidents Aigars Rostovskis un Ventspils brīvostas pārvaldes pārvaldnieka vietnieks Igors Ududovs, lai diskutētu par aktualitātēm Ventspilī.

Sēdes ietvaros notika informācijas apmaiņa par uzņēmējdarbību saistītiem procesiem Ventspilī un par LTRK aktualitātēm.  ""Ventspils, kopš mērķtiecīga industrializācijas virziena nospraušanas, nepilnu 20 gadu laikā ir kļuvusi par vienu no lielākajiem Latvijas rūpniecības centriem. Arī turpmāk izaicinājums tiek saglabāts jaunu ražojošo uzņēmumu piesaiste," sacīja I.Ududovs.

Pēc sēdes, visi interesenti tika aicināti uz jaunatklāto koncertzāli “Latvija”, lai piedalītos svinīgajā sadarbības memoranda parakstīšanā starp LTRK un Ventspils pilsētas domi. Ar atklāšanas uzrunām uzstājās Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, LTRK prezidents Aigars Rostovskis un LTRK Kurzemes reģiona vadītājs Ralfs Minkevičs, kam sekoja memoranda parakstīšana, apstiprinot turpmāko sadarbības starp Ventspils pilsētu un LTRK - lielāko uzņēmēju biedrību Latvijā.

Pēc svinīgā memoranda parakstīšanas notika vairāku ekspertu prezentācijas par nozaru aktualitātēm. Par Latvijas ekonomiku un prognozēm stāstīja AS Citadele bankas ekonomists Mārtiņš Āboliņš. Komentējot, ka šogad Latvijas IKP Baltijas valstu vidū aug lēnāk, pamatojot to kā normālu parādību pēc diviem ekonomiski sekmīgi aizvadītiem gadiem. Arī pasaules ekonomika pašreiz stagnē, demonstrējot lēnāko ekonomikas izaugsmi kopš 2009.gada, par iemeslus tam minot rūpniecību, kas atrodas recesijā, kā arī pretrunīgos signālus finanšu tirgū. "Krīzi negaidām, bet risku ir daudz," piebilda M.Āboliņš. Globāli lielajās un ekonomiski attīstītajās valstīs joprojām novērojams patēriņa pieaugums un spēcīgs darba tirgus iztrūkums. Par izaugsmi liecina strauji augošais pakalpojumu eksports, tostarp arī Baltijā. Skatoties tuvāko gadu prognozes, sagaidāmas mērenākas IKP svārstības, nekā tās bijušas līdz šim, kas ir pozitīva indikācija.

Informatīvo daļu turpināja Eiropas Komisijas ekonomists Mārtiņš Zemītis uzstājoties ar prezentāciju “Eiropas nauda Latvijā 2020+”, tāpat viņš stāstīja par Eiropas Savienības līdzfinansējuma iespējām, lai atbalstītu biznesa ideju īstenošanu. Ar 2020.gadu Eiropas Savienības līdzfinansējums nebeigsies, bet gan tieši pretēji - tiks izmantotas vēl efektīvāk ar mērķi attīstīt perspektīvās nozares, piemēram, energoefektivitāti, inovācijas un digitālos risinājumus. Šī brīža statistika rāda, ka vidējais ES līdzfinansējuma atbalsts uz vienu iedzīvotāju veido 308 eiro, kas ierindo Latviju 3.vietā Eiropā, pēc saņemtā atbalsta apjoma lieluma.

Pasākuma noslēgumā, kā īpašais viesis uzstājās LTRK padomes loceklis un Latvijas Kokrūpniecības federācijas izpilddirektors Kristaps Klauss, ar klātesošajiem diskutējot par tēmu “Kas vainas mūsu stratēģijai?”.

“LTRK sadarbības veicināšana ar pašvaldībām un pilsētām ir ļoti būtiska, jo regulāri nepieciešams apmainīties ar informāciju, risināt dažādus jautājumus un kopīgi rīkot pasākumus, tādēļ vēlamies nostiprināt pamatprincipus memorandā, kas turpmāk kalpotu par labu pamatu attiecību veidošanā,” saka LTRK prezidents Aigars Rostovskis, piebilstot, ka biedrības mērķis ir veicināt uzņēmumu eksportspēju, produktivitāti un konkurētspēju kā lokālā, tā starptautiskā mērogā..

           

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI