DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Ventspilī trenējas pasaules un Eiropas čempions augstlēkšanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Olimpiskajā centrā “Ventspils” treniņnometnē uzturas pasaules un Eiropas čempions ukraiņu augstlēcējs Bohdans Bondarenko kopā ar savu treneri Viktoru Bondarenko, kurš ir sportista tēvs. Sportists ar ģimeni Ventspilī uzturēsies no 1. līdz 15. augustam. Treniņnometnes ietvaros sportists izmanto stadionu, Vieglatlētikas manēžu, atlētikas zāli un fizioterapijas centra pakalpojumus. Bondarenko ar ģimeni ir apmetušies Olimpiskā centra “Ventspils” viesnīcā un atpūtas brīžos plāno izmantot arī aktīvās atpūtas kompleksus – Ūdens piedzīvojumu parku un Piedzīvojumu parku.

Augstlēcējs Bohdans Bondarenko 2013.gadā ieguva pasaules čempiona titulu, 2014. gadā – Eiropas čempiona titulu un 2016. gadā Olimpisko spēļu bronzas medaļu. Viņa personīgais rekords augstlēkšanā ārpus telpām ir 2,42m (2014.gads), bet iekštelpās 2,27 m (2009.gadā). 2014. gadā IAAF (Starptautiskās vieglatlētikas federācijas) Dimanta līgas sacensībās Ņujorkā sportists sasniedza personīgo rekordu, uzlecot 2,42m augstumu, kas vienlaicīgi ir Eiropas rekords un ierindo sportistu trešajā vietā starp visu laiku labākajiem augstlēcējiem. 2013.gadā Bohdans ieguva Eiropas gada labākā vieglatlēta balvu, bet viņa tēvs tajā pašā gadā ieguva Eiropas Vieglatlētikas asociācijas balvu kā labākais treneris.

Ik gadu Olimpiskajā centrā norisinās vidēji 20 treniņnometnes. Treniņnometņu sezona visaktīvāk norisinās no jūnija līdz augustam. Augustā Olimpiskajā centrā notiks šīs vasaras otrā treniņnometne Sanktpēterburgas daiļslidotājiem, Latvijas bobsleja izlasei, Jūrmalas jaunajiem hokejistiem, Rīgas futbola skolai un starptautiskā svarcelšanas nometne.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI