DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 5.augusta plkst. 6.30 līdz 6.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 44 izsaukumus – 28 uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un pieci  izsaukumi bija maldinoši.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, elektrības rozete, sausā zāle, zari, koks, sadzīves mantas, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, siena rullis, labības rugāji, meža zemsedze, divas vieglās automašīnas, traktors, dzīvokļa ārdurvis, divas dārza mājas, neapsaimniekota ēka.

Viens no platības ziņā lielākajiem ugunsgrēkiem tika dzēsts Jēkabpils novada Rubenes pagastā, kur 80m2 platībā dega šķūnis, vieglā automašīna un kombains. Ugunsgrēka dzēšanas darbos iesaistījās arī Asares brīvprātīgo ugunsdzēsēju formējums. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts plkst. 15.23 un plkst. 17.01 ugunsgrēks tika likvidēts.

Vakardien plkst. 10.36 VUGD saņēma informāciju, ka Ikšķilē Daugavas upē cilvēks bija devies makšķerēt zem ūdens, bet nebija atgriezies. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka upē redzama boja, kas visticamāk apzīmē vietu, kur cilvēks bija devies makšķerēt. Piesaistot ugunsdzēsējus glābējus (ūdenslīdējus), tika pārmeklēta upes gultne un apmēram 180 metrus no krasta, 12 metru dziļumā atrasts bojāgājis cilvēks. Glābēji cilvēku nogādāja krastā un nodeva Valsts policijas darbiniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI