DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
1

Jaunu sievieti tiesās par slepkavības izdarīšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Balvu rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu, kurā pie kriminālatbildības saukti vienas ģimenes locekļi. Divi brāļi apsūdzēti par personas nelikumīgu brīvības atņemšanu cietušā dzīvībai un veselībai bīstamā veidā, savukārt māsa apsūdzēta arī par slepkavību pastiprinošos apstākļos.

Kā norādīts lēmumā, šī gada februārī Balvu novada Bērzkalnes pagastā visi trīs aiz personiskas nepatikas pret savu paziņu, kopīgi lietojot alkoholu, sāka viņu sist, sasēja rokas un kājas, izveda viņu no mājas un noguldīja uz ledusskapja durvīm. Pēc tam viņi vīrieti aizvilka līdz netālu esošajam mežam, kur turpināja sist. Pēc kāda laika jaunā sieviete paņēma cirvi un sita cietušajam pa galvu un ķermeni. Rezultātā viņa noslepkavoja vīrieti.

Visi trīs apsūdzēti par noziedzīgu nodarījumu, kas paredzēts Krimināllikuma 152.panta otrajā daļā, sieviete apsūdzēta arī pēc Krimināllikuma 117.panta 2.punkta.

Lieta nodota izskatīšanai Rēzeknes tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI