DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Pasniegtas akreditācijas vēstules Latvijas vēstniekam Baltkrievijā E. Semanim

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 1. augustā Valsts prezidents Egils Levits svinīgā ceremonijā Rīgas pilī pasniedza akreditācijas vēstules jaunajam Latvijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Baltkrievijas Republikā Einaram Semanim.

Darba gaitas ārlietu dienestā E. Semanis sācis 1993. gadā kā Amerikas un Austrālijas valstu nodaļas vadītājs un turpmākajā karjerā ieņēmis vairākus vadošus amatus, kā arī strādājis par padomnieku Latvijas vēstniecībās Ķīnā un Amerikas Savienotajās Valstīs.

E. Semanis bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Ķīnā, Somijā, Polijā, kā arī Latvijas Republikas nerezidējošais ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Rumānijā, Bulgārijā, pie Svētā Krēsla un Neatkarīgajā Militārajā un Hospitālajā Svētā Jeruzalemes Jāņa, Rodas un Maltas Ordenī. Kopš 2015. gada E. Semanis ir Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā.

E. Semanis studējis Latvijas Universitātē, kur ieguvis maģistra grādu filozofijā un socioloģijā, un Maskavas universitātē, kur ieguvis filozofijas doktora zinātnisko grādu, kā arī papildinājis zināšanas Oslo universitātē un Londonas Ekonomikas un Politikas zinātnes skolā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI