DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs: mūsu pilsoņa atbrīvošana no aizturētā tankkuģa ir Latvijas prioritāte

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 30. jūlijā notika ārlietu ministra Edgara Rinkēviča tikšanās ar Somijas ārlietu ministru Peku Hāvisto (Pekka Haavisto), kurš darba vizītē viesojās Rīgā. Abu ministru sarunā dominēja aktuālās situācijas apspriešana saistībā ar šā gada 19. jūlijā Irānas varasiestāžu aizturēto tankkuģi "Stena Impero", kura apkalpē ir arī viens Latvijas pilsonis.

“Latvijas pilsoņa atbrīvošanas panākšana ir mūsu prioritārs uzdevums. Šajā kontekstā izsaku pateicību Somijas Ārlietu ministrijai un tās pārstāvniecībai Teherānā par operatīvo un intensīvo iesaistīšanos. Somijas sniegtā palīdzība Latvijas pilsoņa atbrīvošanas panākšanā ir svarīgs apliecinājums Latvijas un Somijas tradicionāli ciešajām un konstruktīvajām attiecībām,” uzsvēra Latvijas ārlietu ministrs. Latvijas un Somijas ārlietu ministri sarunā akcentēja kuģošanas brīvību un starptautisko saistību ievērošanas nepieciešamību. P. Hāvisto apliecināja Somijas gatavību turpināt aktīvu darbību situācijas risināšanā.

Ministri pārrunāja Somijas prezidentūras ES Padomē prioritātes un plānotos darbus. Sarunas partneri bija vienisprātis, ka likuma varas izaicinājumi ES jārisina dialoga un sadarbības ceļā un likuma varas stiprināšana ir svarīga ES prioritāte. “Paužam atbalstu Somijas prezidentūras ES Padomē izvirzītajām prioritātēm. Vienota un spēcīga ES ir mūsu kopīgajās interesēs. ES izaugsme un ilgtspējīga attīstība, tiesiskuma aizstāvēšana un drošība, klimata pārmaiņu ierobežošana ir arī Latvijai augsti prioritāri un būtiski jautājumi, kuru virzībā esam gatavi dot savu ieguldījumu,” atzina Edgars Rinkēvičs.

Sarunas laikā ministri pārrunāja arī plašu starptautiskās sadarbības tēmu loku: līdzšinējo Latvijas un Somijas sadarbību, sniedzot atbalstu Austrumu partnerības reģionam, aktualitātes Austrumu partnerībā un tās nākotni, tostarp attiecības ar Baltkrieviju, Ukrainu, Krieviju un citus aktuālos starptautisko attiecību jautājumus.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI