DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts prezidents un aizsardzības ministrs apmeklēs Zemessardzes 3. Latgales brigādes nometni

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 30. jūlijā, Valsts prezidents Egils Levits un aizsardzības ministrs Artis Pabriks plkst. 14 apmeklēs Daugavpils novada mācību poligonu „Meža Mackeviči”, lai vērotu Zemessardzes 3. Latgales brigādes jauno zemessargu pamatapmācības nometni.

Vizītes laikā Valsts prezidents un aizsardzības ministrs tiksies ar Zemessardzes 3. Latgales brigādes komandieri pulkvežleitnantu Gunāru Vizuli, lai pārrunātu apmācību norisi, iepazīsies ar jauno zemessargu sadzīves apstākļiem, aplūkos brigādes ekipējumu un bruņojumu, kā arī vēros nometnes dalībnieku paraugdemonstrējumus un apmācības norisi.

Jau ziņots, ka pamatapmācības nometnē, kas norisinās līdz 2. augustam, piedalās zemessargi no visiem sešiem Zemessardzes 3. Latgales brigādes bataljoniem, kā arī zemessargi no Zemessardzes 2. Vidzemes brigādes.

Militārās pamatapmācības 1. līmeņa kursā zemessargi apgūs lauka kaujas iemaņas, kaujas šaušanas pamatprincipus, gūs ieskatu topogrāfijā, ierindas apmācībā, kā arī medicīnā, sakaru apmācībā un saistošajos normatīvajos aktos. Zemessargiem būs iespēja uzlabot fizisko sagatavotību un apgūt militāro iemaņu pamatus.

Apmācību organizē Zemessardzes 3. Latgales brigāde un to nodrošina  brigādes visu bataljonu instruktori.

Zemessardzes dienestā uzņemto zemessargu apmācība notiek, pielietojot nometnes modeli, kur zemessargi militārās pamatiemaņas apgūst nepārtrauktā laika posmā. Šāda veida militārās pamatapmācības nometnes notiek kopš 2015. gada.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. Artilērijas bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardze ir lielākā Nacionālo bruņoto spēku struktūra un teritoriālās aizsardzības pamats. Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI