DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Atbildē IZM Latvijas Universitāte uzsver, ka rektors ir ievēlēts likumīgi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Universitāte (LU) sniegusi rakstiskas atbildes Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM), kurās vēlreiz uzsver, ka rektors Indriķis Muižnieks ir ievēlēts amatā atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

LU uzskata, ka rektora vēlēšanu procesā netika konstatēti Augstskolu likuma un būtiski Latvijas Universitātes Satversmes pārkāpumi.

Mandātu komisija ir pārbaudījusi gan 2019. gada 24. maija, gan 2019. gada 6. jūnija Satversmes sapulces dalībnieku pilnvaras un atzinusi abas sapulces par tiesiskām un leģitīmām. Neviens no Satversmes sapulces locekļiem kopīgo lēmumu nav apstrīdējis.

Arī LU Studentu padomes (SP) nosūtītajā dokumentā IZM ir uzsvērts, ka LUSP izsludinātajā atklātajā pieteikšanās par Satversmes sapulces dalībniekiem bija iespēja pieteikties visiem LU studējošajiem, tāpēc apgalvojums, ka tika pārkāptas studentu tiesības tikt ievēlētiem, ir aplams.

LU SP uzskata, ja IZM būtu rīkojies atbilstoši Administratīvā procesa likuma noteiktajai kārtībai un būtu prasījis LU SP paskaidrojumu un viedokli par LU SP darbību reglamentējošiem dokumentiem, nebūtu radies šāds pārpratums.

Saprotot ministrijas vēlmi uzlabot un pilnveidot augstskolu pašpārvaldes principus, LU ir atvērta dialogam, abpusēji pārrunājot un uzklausot ekspertus, un palīdzot sagatavot nepieciešamos atbilstošus ministrijas politikas dokumentus un normatīvo aktu grozījumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI