DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

E. Rinkēvičs tiekas ar Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 26. jūlijā Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā darba vizītes laikā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs tikās ar Baltkrievijas Republikas prezidentu Aleksandru Lukašenko. Amatpersonas pārrunāja abu valstu divpusējās attiecības, tostarp sadarbību ekonomikā, Eiropas Savienības (ES) sadarbību ar Baltkrieviju un drošības politikas jautājumus.

Sarunā ar Baltkrievijas prezidentu E.Rinkēvičs pauda gandarījumu par Latvijas un Baltkrievijas aktīvo politisko dialogu, jo Baltkrievija ir nozīmīga kaimiņvalsts un Latvija ir ieinteresēta uzturēt šādu attiecību dinamiku.

“Baltkrievija ir nozīmīgs Latvijas ārējās tirdzniecības partneris, īpaši tranzīta un loģistikas jomā. Tādēļ vēlamies paplašināt mūsu sadarbību, palielinot pārvadājamo kravu apjomu un klāstu. Latvija saskata potenciālu sadarbībai ar Baltkrieviju Eirāzijas transporta koridoru attīstībā, un piedāvājam Latvijas tranzīta infrastruktūru industriālā parka “Lielais Akmens” kravu apkalpošanai,” uzsvēra E.Rinkēvičs.              

E.Rinkēvičs izcēla nepieciešamību ievērot visas starptautiskās drošības prasības un būt atklātiem attiecībā uz Astravjecas AES celtniecības gaitu, lai tādējādi kliedētu bažas par Astravjecas AES drošību nākotnē.

E.Rinkēvičs apliecināja ES gatavību padziļināt attiecības ar Baltkrieviju, kam labs piemērs ir progress sarunās par ES un Baltkrievijas Vīzu atvieglotas izsniegšanas un Readmisijas līgumiem. Tāpat ministrs izteica cerību, ka drīzumā tiks panākta vienošanās par ES un Baltkrievijas Partnerības prioritātēm.

Latvijas ārlietu ministrs vērsa uzmanību, ka Latvijai un Baltkrievijai būs iespēja kopīgi organizēt Pasaules Hokeja čempionātu 2021. gadā un čempionāta laikā ir plānots nodrošināt vienkāršotu vīzas saņemšanu un ērtu ceļošanu starp abām valstīm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI