DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras pilsētas svētkos – ceļojums laikā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Es piedzimu viduslaikos, kad šeit slējās pils. To sargāja baznīca. Bet lielākā rosība bija tirgus laukumā. Šogad man aprit 736 gadi. Dzimšanas dienā ir labi sajust bērnību, lai pietiek citām gada dienām. Paceļo laikā kopā ar mani! Tava Valmiera.

Radošās darbnīcas, viduslaiku spēles, tērpu, ieroču, bruņu un vairogu iepazīšana, koncerts, fotografēšanās kara kungu un viduslaiku tērpā – “Dzīve senā pilsētā” pils laukumā 27.jūlijā no plkst.10.00 līdz 16.00.

“Būs interesanti gan maziem, gan lieliem. Spēles, cīņu demonstrējumi, iespēja piedalīties radošajās darbnīcās vai izkalt seno Valmieras monētu. Varēs ne tikai skatīties, bet arī piedalīties. Cik smaga ir bruņu cepure vai cita bruņu tērpa detaļa, vai viegli un veikli var cilāt vairogu un zobenu – to varēs izmēģināt klātienē. Uzzināsim ko jaunu par dzīvi viduslaikos. Taču būs atklājumi, ka daudz turpinām arī mūsdienās. Piemēram, dambreti visi zina, taču tā ir izdomāta un spēlēta jau pirms daudziem gadsimtiem,” stāsta Valmieras muzeja direktore Iveta Blūma.

Bruņinieku cīņas un aprīkojumu demonstrēs aktīvās atpūtas un vēstures piedzīvojumu organizācija “ARAISIS”. Valmieras muzeja kolektīvs būs galvenie varoņi neparastā modes skatē, izrādot senos tērpus. Savukārt pusdienlaikā skanēs renesanses dziesmu stāsts. To atskaņos Lauma Liepiņa (viola da gamba), Lenards Gotlubs (lauta), Dārta Treija (soprāns), Mārtiņš Garkevičs (bass).

“Viduslaikos svētki pilsētā bija retā reize, kad iedzīvotāji varēja izklaidēties. Muzikanti bija lielā cieņā. Tā kā ne katrs mācēja spēlēt kādu instrumentu, turklāt ne katrs varēja atļauties to nopirkt, šos māksliniekus vienmēr bija aizraujoši dzirdēt un redzēt. Aicinām Valmieras pilsētas svētkos sajust, redzēt un izmēģināt, kāda bija dzīve senā pilsētā,” aicina I.Blūma.

Valmieras pilsētas svētku programma šeit.

Valmieras pilsētas svētkus atbalsta: SIA “PATA TIMBER”, AS “SEB banka”, “Latio”, SIA “VALPRO”, GRASBERGS Z/S “Zilūži”, veikparks “Rancho parks”, VSIA “Valmieras drāmas teātris”, Valmieras peldbaseins, Gaujas Stāvo krastu Sajūtu parks, Ādažu čipsi, “DRAKO”, vietējais “top!”, AS “Latvijas valsts meži”, koncertzāle “Valmiera”, restorāns “Rātes Vārti”, kafejnīca “Jauna Saule”, SIA “Valmiermuižas alus”. Informē portāls “Valmieras Ziņas”.

Pasākuma laikā var tikt fotografēts un filmēts. Fotogrāfijas un videomateriāli var tikt izmantoti Valmieras pilsētas pašvaldības publicitātes vajadzībām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI