DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ iepazīstinās ar turpmākajiem risinājumiem Jaunā Rīgas teātra projektā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Apzinoties Jaunā Rīgas teātra (JRT) īpašo nozīmi, VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) trešdien, 24. jūlijā plkst. 12.00 iepazīstinās ar rekonstrukcijas gaitu, iemesliem, kuru dēļ pērn novembrī tika pārtraukti būvdarbi, un turpmākajiem risinājumiem, kas darbus ļaus paveikt iesaistītajām pusēm pieņemamos termiņos, informē VNĪ Korporatīvās komunikācijas daļas vadītāja Inta Plūmiņa.

“VNĪ ļoti labi apzinās JRT atjaunošanas projekta svarīgumu. VNĪ pienākums ir rīkoties kā atbildīgam saimniekam, valsts interešu pārstāvim un īstenot projektu, ievērojot visas drošības prasības, termiņus un atvēlēto finanšu līdzekļu apjomu. Tā, lai iecerētā rekonstrukcija atbilstu sākotnēji noteiktajiem arhitektoniskajiem un kvalitātes standartiem. Tas prasa izlēmīgu rīcību, tāpēc VNĪ ir pieņēmusi izsvērtu lēmumu un vēlamies par to informēt plašāku sabiedrību,” skaidro VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna.

Vārna uzsver, ka VNĪ kā pasūtītāja mērķis nav mainījies, proti, izveidot Latvijā modernu, Eiropas līmeņa teātri, vienlaikus saglabājot ēkas vēsturisko mantojumu un latviešu teātra pamatlicēja Eduarda Smiļģa garu.

Kā ziņots iepriekš, JRT projektā Lāčplēša ielā 25, Rīgā iesāktā pāļu urbšana tika apturēta pērnā gada 22. novembrī pēc konstatētajām nepilnībām darbu veikšanā.

Preses konferencē piedalīsies VNĪ valdes priekšsēdētājs Andris Vārna, VNĪ valdes locekles Kitija Gruškevica un Sigita Janvāre, JRT rekonstrukcijas projekta autore, arhitekte Zaiga Gaile.

Aicinām mediju pārstāvjus dalībai pasākumā pieteikties līdz 22. jūlija plkst. 17.00, rakstot uz komunikacija@vni.lv vai zvanot uz tālruņa numuru 22076439.

Īsumā par JRT rekonstrukcijas projektu

JRT rekonstrukcijas projekta autori ir pilnsabiedrība “Zaigas Gailes Birojs un Partneri”. Atbilstoši arhitektu iecerēm JRT izmantoto telpu apjomu plānots teju divkāršot - no 5146 m2 līdz 9767,1 m2. Papildus plānota pagalma labiekārtošana 649,2 m2 platībā. Savukārt kopējais skatītāju vietu skaits sasniegs 840 atšķirībā no līdzšinējām 400. Paredzētas trīs skatītāju zāles: lielās Smiļģa zāles partera daļā būs 325 skatītāju vietas, bet balkonā - 175, lielajā “Black-box” zālē - 240, mazajā “Black-box” zālē būs 100 sēdvietu.

Jaunajā apjomā paredzētas arī trīs mēģinājumu zāles - lielā mēģinājumu zāle 282 m2 platībā un divas mazās mēģinājumu zāles attiecīgi 163 m2 un 126 m2 platībā. Otrais stāvs, kas ieguvis nosaukumu “Radošais stāvs”, tiks pilnībā atvēlēts aktieriem un citiem teātra darbiniekiem, savukārt pagraba stāvā paredzēta moderna darbnīca.

Plānotais JRT rekonstrukcijas budžets ir 31 miljons eiro, no tā būvniecībai atvēlēts 21 miljons eiro, bet pārējos izdevumus veido būvuzraudzība, tehnoloģijas un aprīkojums, kā arī ārvalstu ekspertu darbs.

Īsumā par VAS “Valsts Nekustamie īpašumi”

VNĪ šobrīd īsteno 34 nozīmīgus attīstības projektus aptuveni 154 miljonu eiro apmērā un strādā pie 25 jaunām projektu idejām, lai nodrošinātu to, ka ilgtermiņā visas valsts sektora iestādes varētu strādāt mūsdienīgās, labi apsaimniekotās un energoefektīvās telpās. Uzņēmums nodrošina profesionālu nekustamo īpašumu apsaimniekošanu un pārvaldību ap 450 nekustamo īpašumu adresēm ar 1200 ēkām 1,1 milj. m2 platībā un vairāk nekā 4000 zemes īpašumu 10 milj. m2 platībā. VNĪ šogad Korporatīvās atbildības un ilgtspējas institūta „Ilgtspējas indeksa” vērtējumā saņēma augsto zelta godalgu un speciālbalvu par straujāko izaugsmi, kā arī iekļauts VID „Baltā saraksta” zelta līmenī. Uzņēmums dibināts 1996. gadā, tā 100% akcionārs ir Finanšu ministrija.

Foto: Ansis Starks

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI