DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

LDz no Pārresoru koordinācijas centra saņēmis augstu novērtējumu par mērķu izpildi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir saņēmis Pārresoru koordinācijas centra (PKC) izvērtējumu par uzņēmuma finanšu un nefinanšu mērķu izpildi 2018.gadā. Saskaņā ar saņemto atzinumu, PKC mērķu izpildi ir novērtējis kā ļoti labu. Iepriekš pozitīvu vērtējumu par uzņēmuma darbību pagājušajā gadā izteica gan LDz padome, gan arī kapitāla daļu turētājs.

PKC vērtējums VAS “Latvijas dzelzceļš” darbībai 2018.gadā, salīdzinājumā ar 2017.gada darbības un mērķu izpildi ir uzlabojies - iepriekš tas bija "labi".

PKC izsniegtajā atzinumā norādīts, ka LDz pagājušajā gadā ir vai nu sasniedzis, vai arī pārsniedzis visus finanšu mērķus gan kā valdošais koncerna uzņēmums, gan arī kā koncerns kopumā. Pagājušajā gadā gan pārsniegti finanšu darbības rādītāji - peļņa, gan arī ar peļņu saistītie mērķi.

VAS “Latvijas dzelzceļš” prezidents Edvīns Bērziņš: “PKC kā vadošās valsts kapitālsabiedrību pārraudzības iestādes augstais novērtējums par LDz mērķu izpildi 2018.gadā apliecina, ka, pateicoties LDz valdes, padomes un kapitāldaļu turētāja profesionālajam darbam, VAS “Latvijas dzelzceļš” ir pārvaldīts efektīvi, atbildīgi un caurspīdīgi”.

PKC atzinumu par valsts kapitālsabiedrības mērķu izpildi sagatavo saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem "Kārtība, kādā tiek vērtēti darbības rezultāti un finanšu rādītāji kapitālsabiedrībai, kurā valstij ir izšķiroša ietekme".

VAS “Latvijas dzelzceļš” (LDz) ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna “Latvijas dzelzceļš” valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitas sabiedrības – AS “LatRailNet”, kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, SIA “LDZ CARGO”, kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ infrastruktūra”, ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums SIA “LDZ ritošā sastāva serviss”, apsardzes uzņēmums SIA “LDZ apsardze”, kā arī loģistikas uzņēmums SIA “LDZ Loģistika”. LDz ir saņēmis Ilgtspējas indeksa Platīna novērtējumu, ka arī ierindojas starp pieciem vērtīgākajiem un vislabāk pārvaldītājiem Latvijas uzņēmumiem "Prudentia" un "Nasdaq Riga" ik gadu veidotajā sarakstā.

VAS “Latvijas dzelzceļa” pirmsākumi meklējami 1919.gadā un šogad uzņēmums svinēs savu 100 gadu jubileju, kuras ietvaros ir gaidāmi izglītojoši, kultūras un biznesa pasākumi un procesi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI