DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Noslēgušās LM organizētās sociālo darbinieku Vasaras skolas 2019

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau sesto gadu norisinājās Labklājības ministrijas (LM) organizētās sociālo darbinieku Vasaras skolas. Turpinot pagājušajā gadā iesākto tradīciju, arī šogad tika organizētas divas Vasaras skolas - sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā ar ģimenēm ar bērniem un sociālajiem darbiniekiem darbam pieaugušām personām.

Abās Vasaras skolā kopumā piedalījās 106 sociālie darbinieki no pašvaldību sociālajiem dienestiem, slimnīcām, ieslodzījuma vietām, ilgstošas sociālās aprūpes centriem un NVO. Tāpat kā iepriekšējā gadā, arī šoreiz Vasaras skolās tika aicināti piedalīties sociālie darbinieki, kuri bija nominēti gada balvai „Labākais sociālais darbinieks Latvijā”. Prioritāte dalībai bija arī sociālajiem darbiniekiem, kuri līdz šim nebija piedalījušies nevienā no LM organizētajām Vasaras skolām. 

Ņemot vērā darba specifiku ar dažādām klientu grupām, katrai Vasaras skolai tika plānota atšķirīga ievirze, taču  tēma bija vienāda – attiecības un komunikācija.

Pirmajā Vasaras skolā “Būt attiecībās!”, kas tika organizēta sadarbībā ar Sociālo darbinieku biedrību, tuvāk tika iepazīti daudzveidīgie attiecību aspekti sociālajā darbā, dažādi attiecību mijiedarbību līmeņi un tos ietekmējošie faktori sociālajā darbā ar ģimenēm ar bērniem. Otrā Vasaras skola “Attiecību līkločos” tika organizēta sadarbībā ar SIA “SV prakse” un dalībnieki tajā guva zināšanas un praktiskas iemaņas komunikācijas prasmju pilnveidē sociālajā darbā ar pieaugušām personām, kā arī saskarsmē ar kolēģiem.

Abās Vasaras skolās tika piedāvātas praktiskas darbnīcas, kurās bija iespēja gan apgūt, gan atkārtot dažādas metodes, ko sociālais darbinieks pielieto savā ikdienas darbā, kā arī, lai veicinātu sociālo darbinieku profesionalitāti, sociālā darba profesijas pārstāvju personības attīstību un izaugsmi. Ļoti atzinīgi dalībnieki novērtēja iespēju iepazīt kolēģus no dažādām institūcijām un dalīties pieredzē.

Sociālo darbinieku Vasaras skolas tika organizētas par valsts budžeta līdzekļiem.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI