DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tava drošība

Piedeguša ēdiena izraisītā ugunsgrēkā Rīgā cieta cilvēks

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 22.jūlija plkst. 6.30 līdz 23.jūlija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 32 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 18 uz glābšanas darbiem un trīs no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst. 04.08 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur daudzstāvu dzīvojamā mājā bija jūtama deguma smaka. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka piecstāvu dzīvojamā mājas dzīvoklī bija dedzis uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens 0,10m2 platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums. Cenšoties apdzēst liesmas paša spēkiem, ugunsgrēkā cieta cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 04.22 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, siens, vieglā automašīna, elektroinstalācijas vadi, metāllūžņi, elektrolīnijas balsta stabs, saimniecības ēkas grīda, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Lai piedeguša ēdiena izraisītos ugunsgrēkos neciestu un neietu bojā cilvēki, VUGD aicina iedzīvotājus ievērot piesardzību! Gatavojot vai sildot ēdienu, neatstājiet ēdienu uz ieslēgtas plīts bez uzraudzības un uzstādiet mājokļos dūmu detektorus, kas ar spalgu skaņas signālu laikus pavēstīs par telpā izveidojušos sadūmojumu.

Šorīt plkst. 08.08 VUGD steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur no daudzdzīvokļu ēkas nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka dzīvoklī deg sadzīves mantas 1m2 platībā. No degošā dzīvokļa ar glābšanas maskas palīdzību tika izvests viens cilvēks, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. No piedūmotās ēkas evakuēti trīs cilvēki. Plkst. 08.36 ugunsgrēks tika lokalizēts un patlaban turpinās dzēšanas darbi.

Plkst. 23.55 VUGD saņēma izsaukumu uz Rugāju novada Rugāju pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies saimniecības ēkā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg ferma pilnā 450m2 platībā, turklāt ēkai jau bija iebrucis jumts. Plkst. 04.29 ugunsgrēks tika likvidēts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI