DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Par “Rīgas satiksmes” padomes priekšsēdētāju ievēlēts Normunds Narvaišs

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien, 19. jūlijā jaunā “Rīgas satiksmes” padome – Ainārs Ozols, Andrejs Pančenko un Normunds Narvaišs sanāca uz pirmo sēdi, kuras laikā par padomes priekšsēdētāju tika ievēlēts Normunds Narvaišs, savukārt par priekšsēdētāja vietnieku Ainārs Ozols. Tāpat pirmajā sēdē tika runāts par uzņēmuma aktualitātēm un prioritāri veicamajiem darbiem.

Ņemot vērtā to, ka neviens no jaunās padomes locekļiem iepriekš nav darbojies “Rīgas satiksmē” tad šobrīd galvenā prioritāte ir iepazīties ar kopējo situāciju uzņēmumā, lai varētu izveidot ilgtspējīgu pārvaldības modeli un atlasīt profesionālu uzņēmuma valdi.

Atgādinām, ka 9.jūlijā “Rīgas satiksmes” kapitāldaļu turētājs un Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks uzņēmuma padomē iecēla Aināru Ozolu, Andreju Pančenko un Normundu Narvaišu. Vieta darbam padomē ir rezervēta arī pašreizējam “Rīgas satiksmes” valdes loceklim Jurim Švanderam, taču to viņš ieņems tikai pēc atkāpšanās no valdes locekļa amata.

Padomes pienākumi būs apstiprināt “Rīgas satiksmes” vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, pastāvīgas valdes izraudzīšana – konkursa process, prasību noteikšana kandidātiem, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai “Rīgas satiksmes” lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, statūtu un dalībnieku sapulces lēmumu prasībām. Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt “Rīgas satiksmi” tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Plašāku informāciju par „Rīgas satiksmes” piedāvātajiem pakalpojumiem, maršrutu sarakstiem, biļešu veidiem un citiem jaunumiem var saņemt interneta mājas lapā www.rigassatiksme.lv vai sociālajos tīklos „twitter”, „facebook”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI