DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I. Ikstena: novērojot Ukrainas parlamenta vēlēšanas, ieguldām tās stabilitātē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Ukraina ir prioritāra valsts Latvijas attīstības sadarbības politikā. Sniedzot atbalstu, ieguldām Ukrainas stabilitātē, demokrātiskā un ilgtspējīgā attīstībā,” piektdien, 19.jūlijā, pauda Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas Parlamentārās asamblejas (EDSO PA) Latvijas delegācijas vadītāja Inese Ikstena. Saeimas deputāti no 19.jūlija līdz 21.jūlijam atrodas Ukrainā, kur novēros Ukrainas parlamenta vēlēšanas.

“Esam gandarīti par starptautiskajiem standartiem atbilstošu Ukrainas prezidenta vēlēšanu norisi 31.martā. Sagaidām, ka tādas būs arī Ukrainas parlamenta vēlēšanas. Ir svarīgi, lai Ukraina pēc vēlēšanu cikla un tam sekojošām izmaiņām turpinātu iesāktās reformas, un nostiprinātu to neatgriezeniskumu,” sacīja I.Ikstena.

Vēlēšanas Ukrainā novēro arī EDSO PA Latvijas delegācijas loceklis Romāns Naudiņš, NATO Parlamentārās asamblejas Latvijas delegācijas pastāvīgais pārstāvis Aleksandrs Kiršteins, pastāvīgā pārstāvja aizstājējs Ivans Klementjevs, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu vadītāja vietniece Juta Strīķe un deputātu grupas loceklis Vitālijs Orlovs.

Šodien un rītdien Kijevā notiek pirmsvēlēšanu brīfingi – tikšanās ar politisko partiju pārstāvjiem, Ukrainas Centrālās vēlēšanu komisijas vadību, ietekmīgāko masu mediju vadītājiem, pilsoniskās sabiedrības pārstāvjiem, kā arī ar EDSO Demokrātisko institūciju un cilvēktiesību biroja ilgtermiņa vēlēšanu novērotāju delegāciju.

Svētdien, 21.jūlijā, deputāti novēros vēlēšanu procesu visas dienas garumā – iecirkņa atvēršanu, balsošanu, balsu skaitīšanu un rezultātu apkopošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI