DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūlijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma

Personas tiesās par izvairīšanos no nodokļu nomaksas

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nosūtījis krimināllietu trīs personu apsūdzībā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas. Viņi nodarīja zaudējumus valstij lielā apmērā par kopējo summu vairāk kā 482 458 EUR.

Apsūdzētie organizēja finansiāli – saimniecisko darbību kādā uzņēmumā un sniedza Valsts ieņēmumu dienestā nodokļu deklarācijas par notikušajiem darījumiem, bet, neskatoties uz to, ka uzņēmuma rīcībā bija finanšu līdzekļi, tas nenodrošināja normatīvajiem aktiem atbilstošu nodokļu samaksu pilnā apmērā. Tā rezultātā uzņēmums izvairījās no nodokļu un tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas lielā apmērā, neiemaksājot valsts budžetā PVN 477 626 EUR apmērā, Valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas 1377 EUR apmērā, Iedzīvotāju ienākumu nodokli 3452 EUR apmērā un Uzņēmējdarbības riska valsts nodevu 2 EUR apmērā.

Viena no personām apsūdzēta arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu 26 300 EUR apmērā.

Kopā krimināllietā personas apsūdzētas pēc Krimināllikuma 218.panta otrās daļas, Krimināllikuma 20.panta ceturtās daļas un 218.panta otrās daļas, kā arī Krimināllikuma 195.panta trešās daļas.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI